בורקס חצילים ממלוואח
מנה מהירה ומושלמת לארוחת הערב: בורקס שמכינים תוך 10 דקות מבצק מלוואח מוכן. שימו מראש חציל בתנור – ותהנו ממנה כיפית ומיוחדת שתתחסל בן רגע!

המרכיבים ל 5 מנות:
- 200 גרם חציל קלוי
- 250 גרם גבינת פיראוס מלוחה
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- חבילה של מלוואחים קפואים - 5 יחידות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
מערבבים את החציל הקלוי עם הגבינה ומתבלים במלח ופלפל.
-
03.
מורחים את המלית במרכז כל מלוואח ומקפלים משלושה צדדים ליצירת משולשי בורקס.
-
04.
מניחים את חמשת המלוואחים המגולגלים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
-
05.
מורחים שמן זית מעל.
-
06.
מכניסים לתנור למשך כ-4 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מגישים לצד מטבל שמנת חמוצה ובצל ירוק.
-
08.
בתאבון!
הידעת?
ההשפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. אולם, אם יש מנה אחת שניתן להגדיר כמלכת המטבח הטורקי בארץ, היא ככל הנראה בורקס. יש אינספור סוגים שונים של בורקסים כגון פיצה, גבינה, תפו״א, קשקבל ואפילו בשר. אם אתם מחפשים להכין בורקס טורקי מקורי ומפתיע, הבאנו לכם בדיוק את המתכון המושלם למנה מהירה ומושלמת לארוחת הערב: בורקס שמכינים תוך 10 דקות מבצק מלוואח מוכן. שימו מראש חציל בתנור - ותהנו ממנה כיפית ומיוחדת שתתחסל בן רגע!