לחמניות חלב עם חמאת עשבי תיבול | השף הלבן

לחמניות חלב עם חמאת עשבי תיבול

לחמניות חלב נימוחות ומלאות בריח וטעם של עשבי תיבול

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחמניות חלב עם חמאת עשבי תיבול

המרכיבים ל30:

מרכיבים:
  • 1 ק״ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים/17 גרם שמרים יבשים
  • 150 מ״ל שמן זית או רגיל (כ3/4 כוס)
  • 100 גרם דבש (כ1/3 כוס)
  • 50 גרם סוכר לבן (רבע כוס)
  • 480 מ״ל חלב תנובה קר (2 כוסות)
  • 20 גרם מלח (2 כפיות)
לזיגוג:
  • 200 גרם חמאה תנובה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3-4 שיני שום
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל חומרי הבצק 12-15 דקות. אם הבצק יוצא מאוד יבש ניתן להוסיף לו עוד רבע כוס חלב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח. (עשוי לקחת עד שעה וחצי).

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל30 כדורים במשקל 60 גרם ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.

  • 04.

    מכסים במגבת ומתפיחים פעם נוספת עד להכפלת הנפח.

  • 05.

    מברישים בחמאה מומסת ונאפה ב180 מעלות טורבו 20-25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    את יתר החמאה (אמור להישאר בערך 100 גרם) מערבבים עם השום, הפטרוזיליה והמלח ומברישים מעל הלחמניות החמות.

  • 07.

    טיפ: רוצים לחסוך זמן?! התפיחו את הבצק והלחמניות בתנור שחומם מראש ל30-40 מעלות.

הכנת? כאן מדרגים
(3)