לחמניות חלב עם חמאת עשבי תיבול
לחמניות חלב נימוחות ומלאות בריח וטעם של עשבי תיבול
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל30:
מרכיבים:
- 1 ק״ג קמח
- 50 גרם שמרים טריים/17 גרם שמרים יבשים
- 150 מ״ל שמן זית או רגיל (כ3/4 כוס)
- 100 גרם דבש (כ1/3 כוס)
- 50 גרם סוכר לבן (רבע כוס)
- 480 מ״ל חלב תנובה קר (2 כוסות)
- 20 גרם מלח (2 כפיות)
לזיגוג:
- 200 גרם חמאה תנובה
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 3-4 שיני שום
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל חומרי הבצק 12-15 דקות. אם הבצק יוצא מאוד יבש ניתן להוסיף לו עוד רבע כוס חלב.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח. (עשוי לקחת עד שעה וחצי).
-
03.
מחלקים את הבצק ל30 כדורים במשקל 60 גרם ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.
-
04.
מכסים במגבת ומתפיחים פעם נוספת עד להכפלת הנפח.
-
05.
מברישים בחמאה מומסת ונאפה ב180 מעלות טורבו 20-25 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
את יתר החמאה (אמור להישאר בערך 100 גרם) מערבבים עם השום, הפטרוזיליה והמלח ומברישים מעל הלחמניות החמות.
-
07.
טיפ: רוצים לחסוך זמן?! התפיחו את הבצק והלחמניות בתנור שחומם מראש ל30-40 מעלות.
הכנת? כאן מדרגים