מיני לַפִּיוֹשְקָה – פיתות ממולאות גבינה בסגנון קווקזי
בלי התפחה ובלי תנור מיני פיתות ממולאות גבינות ועטופות בשמן זית ועשבי תיבול.
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל8-10 מנות:
לבצק:
- 250 גרם יוגורט ביו 3% תנובה
- 3 כוסות קמח לבן
- 1 כפית מלח
- 1 כף חומץ
- 1 כפית אבקת אפייה
- מעט מים לפי הצורך, אם הבצק יבש מעט
למילוי:
- 1 שקית גבינת כנען 500 גרם תנובה
- ½ כוס שמיר קצוץ
- שן שום כתושה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- 1 פלח קשקבל גלעד COLLECTION
להגשה:
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
- 3 כפות שמיר קצוץ דק מאוד
- כפית שום גבישי
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה/ ידנית לשים היטב את כל מרכיבי הבצק לבצק גמיש.
-
02.
מניחים מכוסה כ־20 דקות בטמפ' החדר.
טיימר מופעל
-
03.
בקערה מגררים פלח קשקבל, מוסיפים אליו את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
-
04.
מחלקים את הבצק ל־10-8 חלקים ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בעובי 1 ס"מ.
-
05.
מניחים מהמלית בנדיבות וסוגרים את הבצק מעל המלית, משטחים מעט על משטח מקומח את הבצק בעזרת מערוך ללחם שטוח - פיתה.
-
06.
מחממים מחבת נון־סטיק וקולים את הפיתה 5-4 דקות מכל צד.
טיימר מופעל
-
07.
מברישים בחמאה מומסת מתובלת ועורמים אותן אחת על השנייה.
הכנת? כאן מדרגים