קיש גבינות וארטישוק
מתכון לפאי טעים שמחסלים במהרה, לארוחת בוקר או ערב לצד סלט מרענן
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות:
לבצק:
- 1 כוס קמח
- 80 גרם חמאת תנובה רכה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 2 חלמונים
למלית:
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1 בצל קצוץ דק
- 6 לבבות ארטישוק מבושלים במי מלח מסוננים וחתוכים לקוביות (אפשר להשתמש גם בארטישוק קפוא)
- מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
- 300 גרם גבינת קולאז’ פרומעז ( בגליל ) חתוכה לקוביות
- 125 גרם גבינת תנובה 9%
- 1/2 כוס גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
- 1/2 כוס גבינת עמק מגוררת
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים - עירית, ריחן, פטרוזיליה
- 4 שיני שום כתושות
- 100 גרם צנוברים קלויים
לציפוי:
- 1/2 כוס גבינת קולאז’ פרמזן קולקשן מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת בצק:
-
02.
שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, לשים לבצק אחיד, עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקרריםשעה.
-
03.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה עגול, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. דוקרים את הבצק במספר מקומות.
-
04.
מחממים תנור לחום בינוני 180 צ. ואופים עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור. הכנת המלית:
-
05.
ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את הבצל והארטישוק ומטגנים עד להשחמה. מעבירים לקערה מתבלים במלח, פלפל ואגוז ממוסקט מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים ויוצקים לתבנית.
-
06.
אופים עוד 20 – 15 דקות עד שהמלית מתגבשת.
טיימר מופעל
-
07.
מעבירים את התנור למצב גריל. להכנת הציפוי וההשחמה:
-
08.
זורים מעל את גבינת הפרמזן, אופים מספר דקות בגריל עד להשחמה.
-
09.
מצננים מעט ופורסים למנות.
הכנת? כאן מדרגים