מתכון קיש גבינות וארטישוק | השף הלבן

קיש גבינות וארטישוק

מתכון לפאי טעים שמחסלים במהרה, לארוחת בוקר או ערב לצד סלט מרענן

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קיש גבינות וארטישוק

המרכיבים ל 6 מנות:

לבצק:
  • 1 כוס קמח
  • 80 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 חלמונים
למלית:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 6 לבבות ארטישוק מבושלים במי מלח מסוננים וחתוכים לקוביות (אפשר להשתמש גם בארטישוק קפוא)
  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
  • 300 גרם גבינת קולאז’ פרומעז ( בגליל ) חתוכה לקוביות
  • 125 גרם גבינת תנובה 9%
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת עמק מגוררת
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים - עירית, ריחן, פטרוזיליה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 100 גרם צנוברים קלויים
לציפוי:
  • 1/2 כוס גבינת קולאז’ פרמזן קולקשן מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת בצק:

  • 02.

    שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, לשים לבצק אחיד, עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקרריםשעה.

  • 03.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה עגול, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. דוקרים את הבצק במספר מקומות.

  • 04.

    מחממים תנור לחום בינוני 180 צ. ואופים עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור. הכנת המלית:

  • 05.

    ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את הבצל והארטישוק ומטגנים עד להשחמה. מעבירים לקערה מתבלים במלח, פלפל ואגוז ממוסקט מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים ויוצקים לתבנית.

  • 06.

    אופים עוד 20 – 15 דקות עד שהמלית מתגבשת.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מעבירים את התנור למצב גריל. להכנת הציפוי וההשחמה:

  • 08.

    זורים מעל את גבינת הפרמזן, אופים מספר דקות בגריל עד להשחמה.

  • 09.

    מצננים מעט ופורסים למנות.

הכנת? כאן מדרגים
(130)