מתכון קרואסונים מלוחים | השף הלבן

קרואסונים מלוחים

במיוחד לשבת בבוקר! ענבל רובין משתפת אותנו במתכון בייתי לקרואסונים מלוחים

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קרואסונים מלוחים

המרכיבים ל 11-15 תלוי בגודל המאפה:

  • 220 גרם קמח
  • 6 גרם שמרים טריים
  • 6 גרם מלח
  • 6 כפות סוכר
  • 20 גרם רוזמרין או כל עשב תיבול אחר
  • 6 גרם אבקת שום
  • 20 גרם חמאה
  • 120 מ"ל מים – מציעה להתחיל בלישה של הבצק ולפי הצורך להוסיף מים, הבצק צריך לצאת רך וגמיש.
  • 1 חלמון
למילוי (לא חובה):
  • גבינה מלוחה או כל גבינה שרוצים
  • ממרח עגבניות מיובשות
  • 10 גרם רוזמרין לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    בקערה מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר, מלח, רוזמרין ואבקת השום.

  • 03.

    מוסיפים את החמאה ומפוררים אותה עם האצבעות עד לקבלת פירורים.

  • 04.

    מעבירים לקערת המיקסר עם וו לישה ומוסיפים בהדרגה את המים (הבצק צריך להיות רך וגמיש) ולשים כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.

  • 06.

    לאחר שהבצק תפח פותחים אותו למלבן באורך של 44 ס"מ ועובי של 2 ס"מ בערך, ובאמצעות חותך פיצה חותכים למשולשים שווים שבכל משולש עושים חתך (כמו בתמונה המצורפת).

  • 07.

    בשלב זה אפשר למלא את הקרואסונים במידה ורוצים.

  • 08.

    לאחר שחתכנו למשולשים מגלגלים אותם כלפי מעלה כאשר הקצה שלהם נמצא מגולגל למטה.

  • 09.

    מסדרים בתבנית ומתפיחים לעוד כ-30 דקות כאשר הם מכוסים במגבת לחה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    מחממים תנור ל-180 מעלות מורחים את החלמון על הקרואסונים ומפזרים מעט רוזמרין ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(433)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.