קרואסונים מלוחים
במיוחד לשבת בבוקר! ענבל רובין משתפת אותנו במתכון בייתי לקרואסונים מלוחים

המרכיבים ל 11-15 תלוי בגודל המאפה:
- 220 גרם קמח
- 6 גרם שמרים טריים
- 6 גרם מלח
- 6 כפות סוכר
- 20 גרם רוזמרין או כל עשב תיבול אחר
- 6 גרם אבקת שום
- 20 גרם חמאה
- 120 מ"ל מים – מציעה להתחיל בלישה של הבצק ולפי הצורך להוסיף מים, הבצק צריך לצאת רך וגמיש.
- 1 חלמון
- גבינה מלוחה או כל גבינה שרוצים
- ממרח עגבניות מיובשות
- 10 גרם רוזמרין לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
בקערה מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר, מלח, רוזמרין ואבקת השום.
-
03.
מוסיפים את החמאה ומפוררים אותה עם האצבעות עד לקבלת פירורים.
-
04.
מעבירים לקערת המיקסר עם וו לישה ומוסיפים בהדרגה את המים (הבצק צריך להיות רך וגמיש) ולשים כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
-
06.
לאחר שהבצק תפח פותחים אותו למלבן באורך של 44 ס"מ ועובי של 2 ס"מ בערך, ובאמצעות חותך פיצה חותכים למשולשים שווים שבכל משולש עושים חתך (כמו בתמונה המצורפת).
-
07.
בשלב זה אפשר למלא את הקרואסונים במידה ורוצים.
-
08.
לאחר שחתכנו למשולשים מגלגלים אותם כלפי מעלה כאשר הקצה שלהם נמצא מגולגל למטה.
-
09.
מסדרים בתבנית ומתפיחים לעוד כ-30 דקות כאשר הם מכוסים במגבת לחה.
טיימר מופעל
-
10.
מחממים תנור ל-180 מעלות מורחים את החלמון על הקרואסונים ומפזרים מעט רוזמרין ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה
טיימר מופעל