קיש בטטה
מתכון קיש בטטה מושקע עם תחתית בצק, מלית בטטה ובצל ורוטב רויאל על בסיס שמנת – הקיש שיתפוס את המקום המרכזי בשולחן הארוחה ויחמם לכם את הלב

המרכיבים ל 12-14 מנות:
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 300 גרם קמח
- כפית מלח
- ביצה+חלמון
- כף חלב
- 2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי סנטימטר
- 30 גרם חמאה
- בצל אחד גדול פרוס לפרוסות
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 250 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
- 100 גרם שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- 15 גרם קמח לבן
- 4-5 ענפי טימין
הוראות הכנה:
-
01.
בצק פריך מלוח: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
-
02.
מוסיפים את הביצה, החלמון והחלב וממשיכים לעבד רק עד שמתחיל להיווצר בצק.
-
03.
משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.
-
04.
לאחר שהבצק התקרר מרדדים לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ ומרפדים תבנית קיש או רינג בקוטר זהה. מחוררים את תחתית הבצק ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
-
05.
מלית בטטות: בסיר גדול מבשלים את פרוסות הבטטה כעשרים דקות ברתיחה.
-
06.
לאחר שהבטטות בושלו, מסננים מהמים ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. מתבלים את הבטטות במלח ופלפל לפי הטעם.
-
07.
במחבת נפרדת ממיסים את החמאה ומקפיצים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף מעט. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן יחד עוד כדקה. מורידים מהאש ומצננים.
-
08.
רויאל: בקערה בינונית טורפים יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, וקמח לבן לתערובת אחידה
-
09.
מחממים תנור ל170 מעלות.
-
10.
על הבצק שהקפאנו מניחים את תערובת הבצל והשום בשכבה דקה. עליהם מסדרים עיגולי בטטה בצפיפות. מעל הבטטות מוזגים בעדינות את הרויאל עד ל3/4 גובה הדפנות, ומעל מפזרים טימין בצורה אחידה.
-
11.
אופים את הקיש 35-45 דק', או עד שהמלית זהובה והבצק אפוי בשוליים ובתחתית.
-
12.
מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.