מתכון ניוקי מוקפץ בשמנת , קישואים ומרווה | השף הלבן

ניוקי מוקפץ בשמנת , קישואים ומרווה

ניוקי מוקפץ בשמנת, קישואים ומרווה, מנה מפנקת שכולם אוהבים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ניוקי מוקפץ בשמנת , קישואים ומרווה

המרכיבים ל 2:

  • 2 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • 400 גרם ניוקי
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 32%
  • 4 כפות גדושות פתיתי פרמזן קולקשן
  • עלים מ-2 ענפי מרווה, קצוצים גס מאוד
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1/3 כוס יין אדום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים כף שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל והקישואים, מוסיפים קורט פלפל שחור גרוס וצולים כ 6-8 דקות בחום בינוני.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מוסיפים את שיני השום והפטריות וצולים לעוד 2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מרתיחים במקביל סיר עם מים וכפית מלח ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים, מסננים.

  • 04.

    מוסיפים לרוטב את היין האדום, ממשיכים לבשל מעל חום בינוני, עד שהרוטב מצטמצם לחצי מהכמות.

  • 05.

    מוסיפים את השמנת, 2 קורט מלח, מעט אגוז מוסקט מגורר ואת המרווה ומערבבים קלות כ-5 דקות עד להסמכה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מוסיפים את הניוקי, מערבבים קלות ויוצקים לצלחות האירוח.

  • 07.

    מפזרים מעל לכל מנה פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(99)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.