מתכון לעוגת גבינה על בסיס כדורי שוקולד
שילוב מושלם בין שני להיטים מתוקים ואהובים על ילדים: עוגות גבינה וכדורי שוקולד

המרכיבים ל 12:
- 300 גרם פירורי ביסקוויטים
- 50 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות קקאו
- 5 כפות סוכר
- חצי כוס מים
- מיכל וחצי שמנת מתוקה (375 מ”ל)
- גביע גבינה לבנה 5%
- 3 כפות גבינה לבנה 5%
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 חבילה פודינג אינסטנט בטעם וניל
- 360 מ"ל חלב
- גרידה מקליפת לימון שלם
- שקית אבקת ג'לטין
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בסיר קטן שוקולד מריר, קקאו, סוכר ומים. מביאים לרתיחה תוך ערבוב. עם הרתיחה מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב.
-
02.
שופכים את הקרם על פירורי הביסקוויטים ומערבבים עם כף לכדי תערובת אחידה.
-
03.
מכיניםרינג או תבנית
-
04.
בתחתית התבנית נשים את כל עיסת הכדורים ונשאיר בצד קצת לקישוט. ניישר היטב כך שתיווצר תחתית עוגה ישרה ויפה.
-
05.
מצפים את פנים הרינג בשקף או בנייר אפיה.
-
06.
שמים בסיר קטן נשים את הג’לטין ושופכים עליו את החלב. מחממים את התערובת על אש קטנה תוך ערבוב עד שהג’לטין נמס.
-
07.
מעבירים את התערובתדרך מסננת ומניחים להצטנן.
-
08.
מערבבים היטב גבינה ואבקת סוכר.
-
09.
מקציפים במיקסרשמנת מתוקה, חלב ופודינג לקרם יציב.
-
10.
מוסיפיםאת החלב עם הג’לטין לגבינה ומערבבים היטב.
-
11.
מוסיפיםלקרם שבמיקסר את הגבינה וגרידת הלימון ומקציפים למשך כדקה.
-
12.
יוצקים אתאת הקרם על התחתית ומכניסים למקרר למשך כ-3 שעות. להכנת קישוט:
-
13.
ממעט תערובת הביסקוויטים שנותרה מכינים כדורים קטנטנים.
-
14.
ממיסים את שוקולד מריר וטובלים את הכדורים בשוקולד.