עוגת גבינה אפויה עם תותים
עוגת גבינה אפויה קלאסית ועליה קצפת עשירה עם תותים, עוגה נהדרת לארוחת חג שבועות שגם ילדים יאהבו
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- 750 גרם גבינה לבנה 9% של תנובה
- 4 ביצים
- 4 כפות קורנפלור
- אחת ורבע כף סוכר לבן
- חבילה אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% של תנובה
לציפוי:
- מיכל שמנת עמידה להקצפה 38% השף הלבן
- 3 כפות סוכר
- כ- 300 גרם תותים
- חבילת ג'לי בטעם תות
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את החלמונים והחלבונים.
-
02.
מהחלבונים יש להכין קצף יציב עם כוס סוכר.
-
03.
לאחר מכן מכניסים לתוך קערה אחרת את המצרכים הבאים: גבינה, חלמונים, קמח, יתרת הסוכר, אינסטנט פודינג וניל ושמנת חמוצה מוסיפים ומערבבים יחד בסיבובים גדולים עם קצף החלבונים.
-
04.
את התערובת יש להכניס לתבנית עגולה משומנת ולאפות במשך שעה ורבע בתנור בחום בינוני כ-170 מעלות.
-
05.
לא לפתוח את דלת התנור אלא יש לחכות שהעוגה תתקרר.
-
06.
מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר
-
07.
מורחים את הקצפת על העוגה ומקשטים בתותים.
-
08.
אפשרות לקישוט נוסף: ממיסים ג'לי בזק בטעם תות על פי ההוראות, מקררים מעט בערבוב (לא לתת לג'לי להקריש) ושופכים על העוגה.
-
09.
לפני ההגשה מאחסנים את העוגה במקרר למשך יום אחד לפחות.
הכנת? כאן מדרגים