מתכון קיש בלקני | השף הלבן

קיש בלקני

קיש קל להכנה המשלב בין טעם גבינה עשיר וירקות קלויים פיקנטיים. מנה מושלמת לארוחת ערב חלבית

מאת: ג'ני דול
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בלקני

המרכיבים ל 4:

בצק :
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה קרה- חתוכה לקוביות, תנובה.
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1 ביצה
  • חצי כפית מלח
למלית:
  • 1 פלפל אדום
  • חצי חציל
  • חצי בצל סגול
  • 1 עגבנייה
  • 500 גרם גבינה צהובה "עמק" מגורדת
  • 300 גרם גבינת פטה עיזים "פיראוס"
  • 1 ביצה
  • 5 כפות שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גס
  • פלפל צ'ילי גרוס (לחובבי טעם פיקנטי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה (בצק):

  • 02.

     שופכים 2 כוסות קמח לתוך קערה. חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומכניסים לקערה. לאחר מכן מוסיפים לקערה 2 כפות שמנת מתוקה, וביצה. מערבבים באמצעות הידיים עד לקבלת בצק אחיד.

  • 03.

     עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים במקרר כ 30 דק'.

  • 04.

     כעבור 30 דק', משטחים את הבצק מניחים בתבנית עגולה (תבנית מיועדת לפאי). אופים כ-10 דק'. הכנת המלית

  • 05.

    חותכים בצורה גסה את העגבניה, הפלפל, החציל והבצל. צולים את הירקות על המחבת/פלנצ'ה עם שמן זית ומעט מלח. מכניסים לקערה את הגבינות, הירקות הקלויים, בצל טרי, ביצה, שמנת ואת התבלינים ומערבבים. 

  • 06.

     מוציאים את הבצק האפוי, וממלאים אותו במלית. אופים כ30 -40 דק'.

  • 07.

     מוציאים את הקיש, מפזרים מעט גבינת פטה, ואופים עוד כ-5 דק'.

  • 08.

     מצננים את הקיש כ-10 דק' ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(73)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.