מתכון לעוגת שמרים גבינה ושטרוייזל
מתכון לעוגת שמרים גבינה,רכה מבפנים ופריכה מבחוץ. זהירות, היא ממכרת

המרכיבים ל 2 תבניות אינגליש קייק:
- 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
 - 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
 - 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
 - 75 גרם (1/3 כוס) סוכר
 - 2 ביצים
 - 200 מ"ל שמנת חמוצה "תנובה"
 - 3 כפות חלב "תנובה"
 - קורט מלח
 - 1 כפית תמצית וניל
 - גרידת קליפת תפוז אחד
 
- 500 גרם גבינת כנען 5%, "השף הלבן"
 - 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
 - 2 ביצים
 - 1 כפית תמצית וניל
 - קורט מלח
 - 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
 
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח
 - 50 גרם (1/3 כוס) שקדים קצוצים
 - 75 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
 - 3 כפות סוכר חום בהיר
 
- ביצה טרופה
 - אבקת סוכר לקישוט
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
אופן ההכנה (בצק):
 - 
								02.
								
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד קמח, שמרים, חמאה, סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, חלב, מלח, וניל וגרידת תפוז. את תערובת החומרים לשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש וקצת דביק.
טיימר מופעל
 - 
								03.
								
מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כ-1-2 שעות או עד שהוא מכפיל את נפחו. הכנת המלית:
 - 
								04.
								
בקערה בינונית מערבבים יחד גבינה, סוכר, וניל ומלח לתערובת אחידה.
 - 
								05.
								
מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
 - 
								06.
								
מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
 - 
								07.
								
שומרים את הבצקבמקרר עד הרכבת העוגות. הכנתשטרויזל:
 - 
								08.
								
בקערה בינונית שמים קמח, שקדים קצוצים, חמאה וסוכר חום ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית. שומרים את השטרויזל במקרר עד הרכבת העוגה. הרכבת עוגה:
 - 
								09.
								
מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומחלקים ל-2 חלקים.
 - 
								10.
								
מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-3-4 מ"מ ומורחים מחצית מכמות מלית הגבינה.
 - 
								11.
								
מגלגלים לרולדה הדוקה, חוצים אותה במרכז לרוחבה ויוצרים צורה של בורג. מניחים את הבורג בעדינות בתוך תבנית אינגליש קייק משומנת.
 - 
								12.
								
חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ושארית המילוי.
 - 
								13.
								
מכסים את העוגות במגבת לחה ומניחים להן לתפוח עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
 - 
								14.
								
מחממים תנור ל-170 מעלות.
 - 
								15.
								
מברישים את העוגות התפוחות בביצה בעדינות ומפזרים שטרויזל בנדיבות.
 - 
								16.
								
אופים את העוגות במשך כ-30-35 דקות או עד שהן תפוחות וזהובות והשטרויזל שחום.
טיימר מופעל
 - 
								17.
								
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
 - 
								18.
								
מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
 
									


