שבלולי שמרים עלים עם פטיסייר לימון ואוכמניות | השף הלבן

שבלולי שמרים עלים עם פטיסייר לימון ואוכמניות

הפעם מכינים עוגת שבלולי שמרים בטעמים מרעננים וטעימים

מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: שני בריל עיצוב: טל סיון ציפורין

המרכיבים ל14 יחידות:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
למלית פטיסייר לימון ואוכמניות:
  • 1/2 שקית (150 גרם) אוכמניות כחולות מוקפאות מופשרות למחצה ומסוננות "סנפרוסט"
  • 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) חלב תנובה
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים גדולים
  • 4 חלמונים L
  • 1/2 כוס פחות כף (90 גרם)סוכר
  • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
  • ביצה טרופה לציפוי
לסירופ סוכר:
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    למלית: מבשלים בסיר בינוני-קטן 300 מ"ל (כוס ורבע) מכמות החלב עם גרידת הלימון

  • 02.

    ומביאים לרתיחה. טורפים בקערה את יתרת החלב עם חלמונים, סוכר וקורנפלור לקבלת תערובת

  • 03.

    חלקה.

  • 04.

    יוצקים את תערובת החלמונים לתוך החלב

  • 05.

    החם בהדרגה תוך כדי  טריפה, וממשיכים לבשל על

  • 06.

    להבה נמוכה תוך טריפה רצופה במשך כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה היטב. מעבירים את התערובת

  • 07.

    לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר 

  • 08.

    עד להתייצבות.

  • 09.

    פותחים את הבצק המופשר על משטח העבודה.

  • 10.

    טורפים מעט את מלית הפטיסייר לריכוך, מורחים על הבצק בשכבה אחידה ומפזרים מעל את האוכמניות.

  • 11.

    מגלגלים את הבצק מצידו הרחב לרולדה הדוקה וחותכים לפרוסות של 3 ס"מ.

  • 12.

    מסדרים את השבלולים בתבנית עגולה 26

  • 13.

    ס"מ, מכסים בניילון נצמד רופף או במגבת נקייה ומתפיחים שעה-שעה וחצי בטמפרטורת

  • 14.

    החדר.

  • 15.

    מברישים את השבלולים בביצה טרופה ואופים

  • 16.

    50-45 דקות בתנור שחומם ל- 175 מעלות עד להשחמה יפה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 17.

    סירופ סוכר: בזמן אפיית העוגה מבשלים מים

  • 18.

    וסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים 5-4 דקות, מברישים את המאפה המוכן בסירופ.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)