שבלולי שמרים עלים עם פטיסייר לימון ואוכמניות
הפעם מכינים עוגת שבלולי שמרים בטעמים מרעננים וטעימים
המרכיבים ל14 יחידות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 1/2 שקית (150 גרם) אוכמניות כחולות מוקפאות מופשרות למחצה ומסוננות "סנפרוסט"
- 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) חלב תנובה
- קליפה מגוררת מ-2 לימונים גדולים
- 4 חלמונים L
- 1/2 כוס פחות כף (90 גרם)סוכר
- 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
- ביצה טרופה לציפוי
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
למלית: מבשלים בסיר בינוני-קטן 300 מ"ל (כוס ורבע) מכמות החלב עם גרידת הלימון
-
02.
ומביאים לרתיחה. טורפים בקערה את יתרת החלב עם חלמונים, סוכר וקורנפלור לקבלת תערובת
-
03.
חלקה.
-
04.
יוצקים את תערובת החלמונים לתוך החלב
-
05.
החם בהדרגה תוך כדי טריפה, וממשיכים לבשל על
-
06.
להבה נמוכה תוך טריפה רצופה במשך כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה היטב. מעבירים את התערובת
-
07.
לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר
-
08.
עד להתייצבות.
-
09.
פותחים את הבצק המופשר על משטח העבודה.
-
10.
טורפים מעט את מלית הפטיסייר לריכוך, מורחים על הבצק בשכבה אחידה ומפזרים מעל את האוכמניות.
-
11.
מגלגלים את הבצק מצידו הרחב לרולדה הדוקה וחותכים לפרוסות של 3 ס"מ.
-
12.
מסדרים את השבלולים בתבנית עגולה 26
-
13.
ס"מ, מכסים בניילון נצמד רופף או במגבת נקייה ומתפיחים שעה-שעה וחצי בטמפרטורת
-
14.
החדר.
-
15.
מברישים את השבלולים בביצה טרופה ואופים
-
16.
50-45 דקות בתנור שחומם ל- 175 מעלות עד להשחמה יפה.
טיימר מופעל
-
17.
סירופ סוכר: בזמן אפיית העוגה מבשלים מים
-
18.
וסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים 5-4 דקות, מברישים את המאפה המוכן בסירופ.
טיימר מופעל