עוגת שמרים בחושה עם חמוציות ופיסטוקים
עוגה מבצק שמרים מהיר וקל, שאיננו דורש לישה אלא ערבוב בלבד.
המרכיבים ל8:
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- ⅓ כוס (70 גרם) סוכר
- 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
- קליפה מגוררת מתפוז בינוני
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ כפית מלח
- ½ כוס חמוציות מסוכרות קצוצות
- ¼ כוס פיסטוקים קצוצים
- ½ כפית קורנפלור
- ½ כוס (125 מ"ל) חלב תנובה
- 60 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות קטנות
- לזיגוג:
- 50 גרם אבקת סוכר מנופה
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים היטב בחמאה תבנית מוארכת עמוקה 30x11 ס"מ, וזורים מעט סוכר על תחתיתה ועל דופנותיה (או מרפדים אותה בנייר אפייה).
-
02.
מנפים את הקמח לקערת ערבוב, מוסיפים סוכר, שמרים יבשים וקליפת תפוז, ומערבבים במזלג. יוצרים גומה במרכז. טורפים את הביצים עם תמצית הווניל ועם המלח בקערית. בקערית שנייה מקפיצים את החמוציות ואת הפיסטוקים בקורנפלור כך שיצופו מכל עבריהם.
-
03.
בסיר קטן מחממים את החלב עם החמאה מעל להבה נמוכה מאוד עד שהחמאה נמסה לגמרי - החלב צריך להיות חם מאוד למגע יד, אבל לא חם מדי (כ־50 מעלות). יוצקים את תערובת החלב לגומה שבקערת הקמח, ומערבבים לתוכו מעט מתערובת הקמח. מוסיפים את הביצים, ומערבבים לבלילה חלקה. ממשיכים לערבב במרץ במשך דקה או שתיים. מוסיפים את תערובת החמוציות והפיסטוקים ומערבבים.
-
04.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית המוכנה. מכסים את התבנית ביריעת ניילון, ומשהים להתפחה במקום חמים עד שבלילת השמרים תופחת כמעט עד לשפת התבנית.
-
05.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את העוגה במדף האמצעי של התנור במשך 35-30 דקות, עד שהיא שחומה ותפוחה. מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות ומחלצים את העוגה מהתבנית.
טיימר מופעל
-
06.
מכינים את הזיגוג. טורפים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון ועם מיץ התפוזים לתערובת דלילה. בעזרת מברשת בצק מורחים את כל כמות הזיגוג על פני העוגה ועל דופנותיה, ומשהים לספיגה ולצינון. העוגה במיטבה ביום האפייה.טיפ: לזירוז התפיחה ביום קר, עוטפים את התבנית המכוסה במגבת מטבח, ומתפיחים בתנור שחומם לחום של 40 מעלות (דרגת החום המינימלית בתנור) במשך 90-60 דקות.