עוגת שמרים גבינה ושטרוייזל רכה מפנים פריכה מבחוץ | השף הלבן

מתכון לעוגת שמרים גבינה ושטרוייזל

מתכון לעוגת שמרים גבינה,רכה מבפנים ופריכה מבחוץ. זהירות, היא ממכרת

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת שמרים גבינה ושטרוייזל
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל2 תבניות אינגליש קייק:

לבצק:
  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 75 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 כפות חלב "תנובה"
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת קליפת תפוז אחד
למלית גבינה:
  • 500 גרם גבינת כנען 5%, "השף הלבן"
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
לשטרויזל:
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • 50 גרם (1/3 כוס) שקדים קצוצים
  • 75 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 3 כפות סוכר חום בהיר
להברשה:
  • ביצה טרופה
  • אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה (בצק):

  • 02.

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד קמח, שמרים, חמאה, סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, חלב, מלח, וניל וגרידת תפוז. את תערובת החומרים לשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש וקצת דביק.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 03.

    מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כ-1-2 שעות או עד שהוא מכפיל את נפחו. הכנת המלית:

  • 04.

    בקערה בינונית מערבבים יחד גבינה, סוכר, וניל ומלח לתערובת אחידה.

  • 05.

    מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

  • 06.

    מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

  • 07.

    שומרים את הבצקבמקרר עד הרכבת העוגות. הכנתשטרויזל:

  • 08.

    בקערה בינונית שמים קמח, שקדים קצוצים, חמאה וסוכר חום ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית. שומרים את השטרויזל במקרר עד הרכבת העוגה. הרכבת עוגה:

  • 09.

    מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומחלקים ל-2 חלקים.

  • 10.

    מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-3-4 מ"מ ומורחים מחצית מכמות מלית הגבינה.

  • 11.

    מגלגלים לרולדה הדוקה, חוצים אותה במרכז לרוחבה ויוצרים צורה של בורג. מניחים את הבורג בעדינות בתוך תבנית אינגליש קייק משומנת.

  • 12.

    חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ושארית המילוי.

  • 13.

    מכסים את העוגות במגבת לחה ומניחים להן לתפוח עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.

  • 14.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 15.

    מברישים את העוגות התפוחות בביצה בעדינות ומפזרים שטרויזל בנדיבות.

  • 16.

    אופים את העוגות במשך כ-30-35 דקות או עד שהן תפוחות וזהובות והשטרויזל שחום.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 17.

    מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

  • 18.

    מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(397)