מתכון לעוגת שמרים גבינה ושטרוייזל
מתכון לעוגת שמרים גבינה,רכה מבפנים ופריכה מבחוץ. זהירות, היא ממכרת
המרכיבים ל2 תבניות אינגליש קייק:
- 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
- 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
- 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 75 גרם (1/3 כוס) סוכר
- 2 ביצים
- 200 מ"ל שמנת חמוצה "תנובה"
- 3 כפות חלב "תנובה"
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת קליפת תפוז אחד
- 500 גרם גבינת כנען 5%, "השף הלבן"
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח
- 50 גרם (1/3 כוס) שקדים קצוצים
- 75 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
- 3 כפות סוכר חום בהיר
- ביצה טרופה
- אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה (בצק):
-
02.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד קמח, שמרים, חמאה, סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, חלב, מלח, וניל וגרידת תפוז. את תערובת החומרים לשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש וקצת דביק.
טיימר מופעל
-
03.
מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כ-1-2 שעות או עד שהוא מכפיל את נפחו. הכנת המלית:
-
04.
בקערה בינונית מערבבים יחד גבינה, סוכר, וניל ומלח לתערובת אחידה.
-
05.
מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
-
06.
מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
-
07.
שומרים את הבצקבמקרר עד הרכבת העוגות. הכנתשטרויזל:
-
08.
בקערה בינונית שמים קמח, שקדים קצוצים, חמאה וסוכר חום ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית. שומרים את השטרויזל במקרר עד הרכבת העוגה. הרכבת עוגה:
-
09.
מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומחלקים ל-2 חלקים.
-
10.
מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-3-4 מ"מ ומורחים מחצית מכמות מלית הגבינה.
-
11.
מגלגלים לרולדה הדוקה, חוצים אותה במרכז לרוחבה ויוצרים צורה של בורג. מניחים את הבורג בעדינות בתוך תבנית אינגליש קייק משומנת.
-
12.
חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ושארית המילוי.
-
13.
מכסים את העוגות במגבת לחה ומניחים להן לתפוח עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
-
14.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
15.
מברישים את העוגות התפוחות בביצה בעדינות ומפזרים שטרויזל בנדיבות.
-
16.
אופים את העוגות במשך כ-30-35 דקות או עד שהן תפוחות וזהובות והשטרויזל שחום.
טיימר מופעל
-
17.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
-
18.
מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.