גראטן תפוחי אדמה וגבינת עיזים
פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה אפויות בשמנת וגבינות. מתאים כתוספת לדג ויכול להוות מנה עיקרית לצמחונים. מנה קלאסית מהמטבח הצרפתית, פשוטה ומעודנת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות / תבנית בגודל 28X22 ס"מ:
- 9 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות דקיקות (מומלץ במנדולינה)
- 1 כף עלי תימין
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מעט חמאת "תנובה" לשימון התבנית
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 1 גליל גבינת פרומעז "קולאז’" פרוס
- 50 גרם פתיתי פרמז׳ן “קולקשן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
02.
מערבבים פרוסות תפוחי אדמה ותימין. ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
-
03.
מסדרים את הפרוסות בשכבות בתבנית משומנת בחמאה. יוצקים שמנת לכיסוי ואופים כשעה עד שהשמנת נספגת בתפוחי האדמה. עד שלב זה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
-
04.
לפני ההגשה מניחים מעל עיגולי גבינה, מפזרים פרמזן ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים