גבינת יוגורט בעשבי תיבול
פשוט תענוג! בואו ללמוד להכין גבינה תוצרת בית מעולה ומתובלת בעשבי תיבול
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 20 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
													צילום: יהודה סלומון
													עיצוב: יהודה סלומון
						
					
				
			המרכיבים ל 500 גרם:
- 1 כד (1.5 ליטר) יוגורט "תנובה" 4% למזיגה
 - ½ כף מלח
 - שמן זית
 - צנוברים מטוגנים
 - עשבי תיבול קצוצים (ריחן, אורגנו, קורנית)
 - סומאק
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מרפדים מסננת גדולה המונחת מעל קערה ביריעת כותנה גדולה. מערבבים את המלח לתוך היוגורט ויוצקים למסננת. מרימים את שולי הבד וקושרים מעל היוגורט.
 - 
								02.
								
תולים את צרור היוגורט מעל קערה, סוחטים קלות ומשהים לטפטוף למשך 5-3 שעות, עד שכמות הנוזלים בקערה מגיעה ל־3-½3 כוסות (850-750 מ"ל).
 - 
								03.
								
מעבירים את הגבינה לכלי אחסון ושומרים במקרר. להגשה, יוצקים על הגבינה שמן זית וזורים צנוברים, עשבי תיבול וסומאק.
 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						
									

