גבינת יוגורט בעשבי תיבול
פשוט תענוג! בואו ללמוד להכין גבינה תוצרת בית מעולה ומתובלת בעשבי תיבול
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל500 גרם:
- 1 כד (1.5 ליטר) יוגורט "תנובה" 4% למזיגה
- ½ כף מלח
- שמן זית
- צנוברים מטוגנים
- עשבי תיבול קצוצים (ריחן, אורגנו, קורנית)
- סומאק
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים מסננת גדולה המונחת מעל קערה ביריעת כותנה גדולה. מערבבים את המלח לתוך היוגורט ויוצקים למסננת. מרימים את שולי הבד וקושרים מעל היוגורט.
-
02.
תולים את צרור היוגורט מעל קערה, סוחטים קלות ומשהים לטפטוף למשך 5-3 שעות, עד שכמות הנוזלים בקערה מגיעה ל־3-½3 כוסות (850-750 מ"ל).
-
03.
מעבירים את הגבינה לכלי אחסון ושומרים במקרר. להגשה, יוצקים על הגבינה שמן זית וזורים צנוברים, עשבי תיבול וסומאק.
הכנת? כאן מדרגים