מתכון מאפה גבינה מתוק-מלוח | השף הלבן

מאפה גבינה מתוק-מלוח

מאפה גבינה מהיר הכנה, מתאים להגשה בארוחת בוקר מפנקת או באירוח בין-ערביים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה גבינה מתוק-מלוח

המרכיבים ל 10:

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר חום
  • 375 גרם (1/2 גביע) גבינה לאפיה 5%
  • 50 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
  • 1 כוס קמח תופח
  • 100 גרם (1 חבילה) חמאה מומסת
  • 1/2 כוס חלב
  • 6 כפות שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש את התנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית אפייה מרובעת, אם משתמשים בתבנית חד-פעמית, אין צורך בשימון.

  • 02.

    מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה. מוסיפים את הגבינות ואת הקמח. מוסיפים את החמאה, תוך כדי ערבול, ולבסוף מוסיפים את החלב. ממשיכים בערבול, עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 03.

    יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את הסומסום.

  • 04.

    אופים בתנור (שחומם מראש) למשך 10-15 דקות, עד שחלקו העליון של המאפה משחים יפה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    חותכים לקוביות ומגישים חמים, או מחומם.  

הכנת? כאן מדרגים
(119)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.