מתכון מאפה גבינה מתוק-מלוח | השף הלבן

מאפה גבינה מתוק-מלוח

מאפה גבינה מהיר הכנה, מתאים להגשה בארוחת בוקר מפנקת או באירוח בין-ערביים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה גבינה מתוק-מלוח

המרכיבים ל10:

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר חום
  • 375 גרם (1/2 גביע) גבינה לאפיה 5%
  • 50 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
  • 1 כוס קמח תופח
  • 100 גרם (1 חבילה) חמאה מומסת
  • 1/2 כוס חלב
  • 6 כפות שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש את התנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית אפייה מרובעת, אם משתמשים בתבנית חד-פעמית, אין צורך בשימון.

  • 02.

    מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה. מוסיפים את הגבינות ואת הקמח. מוסיפים את החמאה, תוך כדי ערבול, ולבסוף מוסיפים את החלב. ממשיכים בערבול, עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 03.

    יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את הסומסום.

  • 04.

    אופים בתנור (שחומם מראש) למשך 10-15 דקות, עד שחלקו העליון של המאפה משחים יפה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    חותכים לקוביות ומגישים חמים, או מחומם.  

הכנת? כאן מדרגים
(119)