עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת – קייצית ונפלאה | השף הלבן

עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

עוגת גבינה קייצית נפלאה

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

המרכיבים ל תבנית מרובעת או עגולה בקוטר 20 ס"מ:

מצרכים:
קרם לימון:
  • מיץ מ-3 לימונים גדולים + גרידה מלימון אחד
  • 3 כפות קורנפלור
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 180 מ"ל מים (3/4 כוס)
תחתית:
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 150 גרם ביסקוויטים
מלית הגבינה:
  • 600 גרם גבינת שמנת שמנה
  • 2 ביצים
  • 100 גרם סוכר
  • 3 כפות קמח
  • קורט מלח
  • 80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס)
  • מיץ מחצי לימון + גרידה מלימון שלם
ציפוי:
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (בערך 3/4 כוס)
  • 2-3 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים מהכנת קרם הלימון:

  • 02.

    בקערה קטנה מערבבים את הסוכר, ביצים והקורנפלור.

  • 03.

    לתוך סיר קטן מכניסים את המים עם מיץ הלימון והגרידה ומבשלים על אש גבוהה עד לסף רתיחה.

  • 04.

    מעבירים כ-2-3 כפות מהמיץ אל תערובת הביצים וטורפים.

  • 05.

    מחזירים את הכל תוך כדי טריפה לסיר ומבשלים כ-5 דקות עד להסמכה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה ומעבירים למקרר בינתיים. להכנת העוגה:

  • 07.

    מחממים תנור ל-150 מעלות.

  • 08.

    במעבד מזון מעבדים את הפתי בר עד לקבלת פירורים דקים.

  • 09.

    מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חולים.

  • 10.

    משתחים את העוגה בתבנית ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות. להכנת המלית:

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

    לקערה גדולה מכניסים את כל חומרים המלית וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. להרכבת העוגה:

  • 12.

    מעבירים את המלית לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-30-40 דקות עד שאמצע העוגה מעט רוטט.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 13.

    מכבים את התנור ומשאיים צוהר קטן ליציאת האדים - משאירים את העוגה בתנור לצינון של כשעה.

  • 14.

    לאחר הצינון מעבירים את העוגה למקרר ללילה שלם.

  • 15.

    ביום ההגשה, מוציאים את העוגה ומורחים את שכבת קרם הלימון. בינתיים מכינים את הקצפת:

  • 16.

    למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף עד כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 17.

    בהדרגתיות מוסיפים תוך כדי ההקצפה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 18.

    מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם הצנטר הרצוי ומזלפים מעל קרם הלימון.

  • 19.

    ניתן לקשט עם מעט עלי נענע מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(45)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.