מתכון לעוגת גבינה עם אוכמניות טריות
מתכון של השף בני סיידא לעוגת גבינה קלאסית, קרמית ונימוחה עם אוכמניות.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות/ תבנית 26:
מרכיבים:
לבסיס:
- 200 גרם עוגיות חמאה
- 50 גרם אגוזי מלך
- קליפה מגוררת מלימון בינוני
- 100 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
למלית:
- 750 גרם גבינה לאפייה
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 5 ביצים מופרדות
- קליפה מגוררת מלימון בינוני
- 3 כפות קורנפלור
- 2 כפות קמח
- 200 גרם אוכמניות טריות
לעיטור:
- אבקת סוכר
- אוכמניות טריות ( לא הכרחי )
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), שמים במעבד מזון עוגיות חמאה, אגוזי מלך וקליפת לימון ומעבדים לתערובת פירורית
-
02.
מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. אופים 5 דקות
טיימר מופעל
-
03.
שמים בקערה את הגבינה, כוס סוכר, חלמונים, קליפת לימון, קורנפלור, קמח ואוכמניות ומערבבים
-
04.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב, מקפלים לתערובת הגבינה ויוצקים לתבנית. אופים 10 דקות
טיימר מופעל
-
05.
מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות ואופים כשעה. מכבים את התנור, מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית
-
06.
מצננים את העוגה בתנור המכובה כשדלתו פתוחה למחצה. מקררים למשך לילה ומגישים בעיטור אבקת סוכר ואם רוצים אוכמניות טריות
הכנת? כאן מדרגים