גלידה הודית ( קולפי )
מתגעגעים לטעמים של הודו? קבלו מתכון פשוט ומשובח לגלידה ההודית האהובה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות:
- 4 כוסות חלב
- 250 מ״ל חלב מרוכז ממותק
- 2/3 כוס סוכר
- קורט זעפרן ( לא חובה )
- 1 כפית הל טחון
- 50 גרם פיסטוק מקולפים, קלויים וקצוצים
- 2 כפות מי ורדים ( לא חובה )
- 1.5 כוס שמנת מתוקה - מוקצפת לקצפת נוקשה
- 150 גרם אגסים קלופים מרוסקים - או מחית מנגו
- קורט כורכום
הוראות הכנה:
-
01.
1 . מרתיחים את החלב בסיר גדול מאוד על להבה גדולה שירתח ולא יגלוש במשך 20 דקות. מוסיפים את החלב המרוכז ואת השמנת המתוקה שהוקצפה.
טיימר מופעל
-
02.
2 . מוסיפים את הפיסטוקים ואת הסוכר ומבשלים תוך כדי בחישה עוד 10 דקות. מעבירים את התערובת לקערה להתקררות. מוסיפים מי ורדים ,הל ואגסים.
טיימר מופעל
-
03.
3 . אחר כך יוצקים לקערות הגשה אישיות ומכסים בניילון ניצמד. מקפיאים שעה ולאחר מכן מוציאים ובוחשים במשך דקה, שוב פעם חוזר על עצמו עד שהבלילה מקבלת מרקם של גלידה.
-
04.
אפשרויות לקישוט : פיסטוקים קצוצים, עלי ורדים, קליפות דקיקות של תפוז או לימון.
הכנת? כאן מדרגים