מרק מינסטרונה קלאסי
המתכון הקלאסי של מרק הירקות הזה. אם נתקלים בשוק בירק מעניין או משובח במיוחד, ניתן להוסיף אותו לרשימת המרכיבים. מותר ואפילו מומלץ לאלתר.
המרכיבים ל6 מנות:
- 1.5 ליטר ציר מרק עוף (פרווה) - או מים
- 1 בצל - בינוני
- 1 פלפלון חריף
- 0.5 צרור / חבילה פטרוזיליה
- 1 צרור / חבילה בזיליקום - צרור קטן, עלים בלבד
- 10 גרם פטריות מיובשות - שקית קטנה של פטריות יער מיובשות (אין צורך להשרות. הן יתבשלו במרק)
- 3 סלרי - שלושה גבעולים
- 2 גזר
- 1 כרוב - כרוב ירוק קטן או חצי כרוב בינוני
- 0.25 קילו דלעת
- 1 לפת
- 100 גרם שעועית לבנה - מושרית ומבושלת למחצה (אפשר משקיות קפואים)
- 100 גרם שעועית ירוקה
- 1 צרור / חבילה תרד
- 2 תפוח אדמה
- 1 חציל - בינוני
- 100 גרם אפונה - (אפשר משקיות קפואים)
- 2 קישוא
- 1 צרור / חבילה רסק עגבניות משומר - קופסה קטנה
- 100 גרם פסטה - או אורז
- פרמזן קולקשן - קליפה וגבינה מגוררת להגשה
- שמן זית - חצי כוס להזהבה ועוד שמן להגשה
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים דק בצל, פלפלון, פטרוזיליה ובזיליקום. קוצצים לקוביות גדולות את שאר המרכיבים (גזר וסלרי, למשל, חותכים לטבעות. כרוב ותרד קוצצים גס).
-
02.
בסיר גדול נותנים חצי כוס שמן זית ומזהיבים בו בצל, פטרוזיליה ובזיליקום. מוסיפים את שאר הירקות למעט אפונים וקישואים. ממשיכים כחמש דקות בטיגון איטי תוך ערבוב.
-
03.
מוסיפים את הציר ואת רסק העגבניות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום, מוסיפים את קליפת הפרמזן ומבשלים שעה בסיר מכוסה. אם יש צורך, מוסיפים מעט מלח. מוסיפים אפונים וקישואים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מיד אורז או פסטה.
-
04.
מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים דקות אחדות (חמש אם מדובר בפסטה, עשר אם באורז עסקינן) ומכבים את האש. ממתינים עשר דקות לפני ההגשה.
-
05.
מוזגים לצלחות, בוזקים לכל צלחת שפע פרמזן, מוסיפים זרזיף נאה של שמן זית ומגישים.
הידעת?
אחד הדברים הכי מהנים בחורף הוא לשבת מכורבל ליד התנור כשבחוץ יורד גשם וקר. בסיטואציה זו, אין דבר מושלם יותר מלהחזיק צלחת מרק חמה ומפנקת שמחממת את הידיים ואת הקיבה. מכיוון שהחוק אומר שלעולם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים למרק, קבלו מתכון חורפי למרק קלאסי ונהדר. מדובר במתכון הקלאסי של מרק הירקות האיטלקי המוכר והאהוב. אם נתקלים בשוק בירק מעניין או משובח במיוחד, ניתן להוסיף אותו לרשימת המרכיבים. מותר ואפילו מומלץ לאלתר.