מרק קרם קישואים שמנת ופרמז'ן
אם גם לכם הגשם שירד היום עשה לכם חשק למרק, יש לנו מתכון מושלם עבורכם!

המרכיבים ל 4 מנות:
- שמן זית
- 50 גרם חמאת תנובה
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 7 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
- 4 שיני שום פרוסות
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות, ללא הגרעינים
- 1 כף עלי בזיליקום קצוץ
- גבינת גביע פרמז'ן של תנובה
- מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן של תנובה
- קארי
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מחממים את החמאה בסיר בינוני. 
- 
								02.
								מוסיפים את 7 הקישואים עם הבצל הירוק ומתבלים בקורט פלפל שחור גרוס וחצי כפית מלח גס. 
- 
								03.
								מאדים לעוד דקה תוך ערבוב ומוסיפים מים כ-2 ס"מ מעל הקישואים, מרתיחים ומבשלים על להבה בינוניות 10 דקות, מוסיפים כף בזיליקום קצוץ ומבשלים לעוד 5 דקות. טיימר מופעל
- 
								04.
								טוחנים את המרק: המרקם צריך להיות מעט סמיך. אם המרק סמיך מידי מוסיפים מעט מים וטוחנים עוד קצת. 
- 
								05.
								פותחים פתח קטן במיכל השמנת. 
- 
								06.
								מחממים 2 כפות שמן זית ומקפיצים את קוביות הקישואים הקטנות ופרוסות השום, בתיבול של מעט פלפל שחור גרוס ל4-5 דקות. מוציאים את קוביות הקישואים עם כף רשת ומצננים על נייר סופג. צבעם יהיה חום מעט. טיימר מופעל
- 
								07.
								מחלקים את המרק לקערות ומעל יוצקים את השמנת המתוקה מבעד הפתח הקטן שבמיכל ויוצרים איור של שמנת על המרק, בערך בכמות של כף. 
- 
								08.
								מעל מפזרים מקוביות הקישואים המוקפצים וקורט קטן של קארי. מעל מפזרים כף של גבינת פרמז'ן ומגישים חם. 
 
									

