מתכון אטריות סיניות מוקפצות | השף הלבן

אטריות סיניות מוקפצות

אטריות טעימות כתוספת או כמנה עיקרית

אטריות סיניות מוקפצות מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אטריות סיניות מוקפצות

המרכיבים ל5 מנות:

  • 250-300 גרם נודלס, מבושלות לפי ההוראות שעל האריזה
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, חתוך לחצי ופרוס דק
  • 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • ⅛ ראש כרוב, פרוס לפרוסות דקיקות (בערך 1 כוס)
  • 250 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות דק (לא הכרחי)
  • 1 פלפל אדום, פרוס לפרוסות דקות
לתיבול:
  • ¼ כוס יין אדום יבש
  • 4 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
  • 1 כף עמילן תירס (קורנפלור)
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית שמן שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסננים את האטריות המבושלות ומניחים בקערה בצד.

  • 02.

    מחממים את השמן בווק או בסיר רחב. מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות. אפשר לגוון את הירקות, לשלב עם פטריות או בלי, לבשל פטריות בלבד, להשתמש בהרבה ירקות או במעט.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים את האטריות המסוננות ומערבבים.

  • 04.

    מערבבים בכלי את היין, רוטב הסויה ועמילן התירס. את הדבש אפשר להוסיף בזמן הערבוב עם האטריות, כי החום ימיס אותו. יוצקים את רוטב התיבול על האטריות והירקות, מערבבים דקה מעל להבה נמוכה ומסירים מהאש. יוצקים את שמן השומשום על התבשיל, מערבבים ומגישים. הערה: הכמויות שניתנו נועדו למנת תוספת. אם רוצים שהאטריות תשמשנה כמנה עיקרית, כדאי להכפיל את הכמויות.

הכנת? כאן מדרגים
(287)