פולנטה קוקוס, תרד מוקפץ וגרעיני רימון | השף הלבן

פולנטה קוקוס, תרד מוקפץ וגרעיני רימון

פולנטת תירס נהדרת בגרסה שמתאימה גם לרגישים לחלב

מאת: אודי ברקן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנרק

המרכיבים ל6 מנות:

לפולנטה
  • 400 גרם גרעיני תירס (גרעינים מ4 פלחים טריים או גרעינים קפואים)
  • 400 מ"ל מי קוקוס
  • 2 כוסות משקה סויה תנובה מועשר/במתיקות מופחת/לייט/משקה אורז
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • חופן קטן עלי מרווה טריים קצוצים
  • חצי כוס קמח תירס ( פולנטה )
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
לתרד
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • צרור גדול תרד טרי ( עדיף תורכי ) קצוץ ושטוף ( משאירים חלק ממי השטיפה )
  • מיץ מלימון אחד
להגשה
  • שמן זית
  • קרוטונים
  • גרעיני רימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    לפולנטה:

  • 02.

    טוחנים את גרעיני התירס הטרי במעבד מזון ביחד עם חלב

  • 03.

    הקוקוס

  • 04.

    ומשקה הסויה/אורז.

  • 05.

    מחממים

  • 06.

    סיר רחב, מוסיפים את שמן הקוקוס ומטגנים את השום והמרווה 1-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    מוסיפים

  • 08.

    את גרעיני התירס הטחונים ביחד עם הנוזל ולאחר מכן את הפולנטה ומתבלים במלח

  • 09.

    ופלפל.

  • 10.

    מבשלים

  • 11.

    תוך כדי עירבוב עד שהתערבות מסמיכה והגרגירים נמסים ( כ-15 דקות ). מוסיפים

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 12.

    את קליפת הלימון, מערבבים היטב ומכבים את האש.

  • 13.

    לתרד:

  • 14.

    בסיר רחב/מחבת מטגנים בשמן הזית את השום 1-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 15.

    מוסיפים

  • 16.

    את התרד עם המים שנשארו עליו ומטגנים 2-3 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו. מוסיפים

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 17.

    מיץ לימון ומכבים את האש.

  • 18.

    בהגשה:

  • 19.

    מגישים את הפולנטה עם התרד ומסביב מזלפים שמן זית

  • 20.

    ומפזרים קרוטונים וגרעיני רימון.

הכנת? כאן מדרגים
(0)