מוסקה של קישואים, רוטב פלפלים קלויים ועדשים שחורות | השף הלבן

מוסקה של קישואים, רוטב פלפלים קלויים ועדשים שחורות

אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון למוסקה מקורית נפלאה עם קישואים ועדשים שחורות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוסקה של קישואים, רוטב פלפלים קלויים ועדשים שחורות
צילום: אודי דגן עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'

המרכיבים ל6-8:

  • 4 כפות שמן זית
  • עלים מ-2 ענפי רוזמרין
  • 3 שיני שום
  • כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
  • 5 קישואים פרוסים לאורך
לרוטב הפלפלים והעגבניות:
  • 4 פלפלים קלויים (אפשר לקנות מוכנים – 350 גרם נטו - לסנן מנוזל ההשרייה ולשטוף במי ברז)
  • 1 קופסא (400 גרם) עגבניות משומרות איטלקיות
  • חופן עלי בזיליקום
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח + 1 כפית צ'ילי חריף יבש
לסידור:
  • 3 כוסות עדשים שחורות מבושלות (1.5 כוסות לפני בישול)
  • 12 פרוסות גבינת גלבוע 12% שומן
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X25

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בצליית הירקות: מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    קוצצים דק את כל החומרים למעט הקישואים.

  • 03.

    מערבבים את הרוטב עם הקישואים ומסדרים בתבנית התנור. צולים כ-15 דקות עד לריכוך.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    לרוטב הפלפלים: טוחנים את כל החומרים בבלנדר לקרם חלק.

  • 05.

    מורידים את טמפ' התנור ל180 מעלות ומסדרים את המוסקה: שופכים מעט מהרוטב לתחתית התבנית. מסדרים שכבת קישואים, 4 פרוסות גבינה, חצי מכמות העדשים, וחצי מכמות הרוטב שנשאר.

  • 06.

    חוזרים על הפעולה – קישואים, 3 פרוסות גבינה, עדשים, רוטב ומסיימים עם 4 פרוסות גבינה צהובה.

  • 07.

    מכסים בנייר כסף וצולים כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מורידים את נייר הכסף וצולים בתנור עוד כ-10 דקות עד שהגבינה משחימה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)