מוסקה של קישואים, רוטב פלפלים קלויים ועדשים שחורות
אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון למוסקה מקורית נפלאה עם קישואים ועדשים שחורות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אודי דגן
עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'
המרכיבים ל6-8:
- 4 כפות שמן זית
- עלים מ-2 ענפי רוזמרין
- 3 שיני שום
- כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
- 5 קישואים פרוסים לאורך
לרוטב הפלפלים והעגבניות:
- 4 פלפלים קלויים (אפשר לקנות מוכנים – 350 גרם נטו - לסנן מנוזל ההשרייה ולשטוף במי ברז)
- 1 קופסא (400 גרם) עגבניות משומרות איטלקיות
- חופן עלי בזיליקום
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח + 1 כפית צ'ילי חריף יבש
לסידור:
- 3 כוסות עדשים שחורות מבושלות (1.5 כוסות לפני בישול)
- 12 פרוסות גבינת גלבוע 12% שומן
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X25
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בצליית הירקות: מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
קוצצים דק את כל החומרים למעט הקישואים.
-
03.
מערבבים את הרוטב עם הקישואים ומסדרים בתבנית התנור. צולים כ-15 דקות עד לריכוך.
טיימר מופעל
-
04.
לרוטב הפלפלים: טוחנים את כל החומרים בבלנדר לקרם חלק.
-
05.
מורידים את טמפ' התנור ל180 מעלות ומסדרים את המוסקה: שופכים מעט מהרוטב לתחתית התבנית. מסדרים שכבת קישואים, 4 פרוסות גבינה, חצי מכמות העדשים, וחצי מכמות הרוטב שנשאר.
-
06.
חוזרים על הפעולה – קישואים, 3 פרוסות גבינה, עדשים, רוטב ומסיימים עם 4 פרוסות גבינה צהובה.
-
07.
מכסים בנייר כסף וצולים כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מורידים את נייר הכסף וצולים בתנור עוד כ-10 דקות עד שהגבינה משחימה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים