פולנטה עם פטריות ופרמזן – מנה מושלמת לחג השבועות | השף הלבן

פולנטה פטריות ופרמזן

המנה שכבשה את מסעדות היוקרה והפעם אצלכם בשולחן החג! ככה תכינו בקלות פולנטה נימוחה עם פטריות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פולנטה עם פטריות ופרמזן
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8:

לפולנטה:
  • 2 קלחי תירס מתוק או 3/4 כוס גרעיני תירס סנפרוסט מופשרים
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 1 כוס (150 גרם) קמח תירס
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים או ציר ירקות רותח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי גבע-פרמזן השף הלבן
  • מלח
לפטריות ולהגשה:
  • 1 סלסילה פטריות מכל סוג שאוהבים כמו שמפיניון שיטאקי או שימאג'י
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
  • 1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי גבע-פרמזן השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הפולנטה: חותכים את גרגירי התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה.

  • 02.

    בסיר רחב ממיסים את החמאה ומוסיפים את גרגירי התירס. מטגנים במשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים מים רותחים, מלח ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה.

  • 04.

    שופכים פנימה את הפולנטה, בזרם איטי, ומערבבים כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.

  • 05.

    מבשלים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהפולנטה מסמיכה אבל עדיין רכה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מוסיפים את הפרמזן המגורד ומערבבים היטב. סוגרים את האש ומעבירים לצלחות הגשה.

  • 07.

    להכנת הפטריות: קוצצים את הפטריות לקוביות (אם משתמשים בפטריות שימאג’י אין צורך לחתוך אותן).

  • 08.

    ממיסים את החמאה במחבת רחבה, על אש גבוהה, ומטגנים את הפטריות עד שהן מתרככות וצרובות. ממליחים ומפלפלים.

  • 09.

    מניחים מעל הפולנטה מהפטריות הצרובות וכף שמנת חמוצה ומגישים.

הידעת?

הכנתם את הפולנטה כמה שעות קודם או יום לפני ואתם רוצים לחמם? הכי פשוט. שמים את הסיר על הגז ומוסיפים 1/2 כוס של מים רותחים. מערבבים במשך 2-3 דקות עד שנוזלים נספגים בפולנטה ומרככים אותה שוב ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(5)