פולנטה פטריות ופרמזן
המנה שכבשה את מסעדות היוקרה והפעם אצלכם בשולחן החג! ככה תכינו בקלות פולנטה נימוחה עם פטריות
המרכיבים ל8:
- 2 קלחי תירס מתוק או 3/4 כוס גרעיני תירס סנפרוסט מופשרים
- 30 גרם חמאת תנובה
- 1 כוס (150 גרם) קמח תירס
- 3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים או ציר ירקות רותח
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי גבע-פרמזן השף הלבן
- מלח
- 1 סלסילה פטריות מכל סוג שאוהבים כמו שמפיניון שיטאקי או שימאג'י
- 30 גרם חמאת תנובה
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
- 1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי גבע-פרמזן השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הפולנטה: חותכים את גרגירי התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה.
-
02.
בסיר רחב ממיסים את החמאה ומוסיפים את גרגירי התירס. מטגנים במשך 5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים מים רותחים, מלח ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה.
-
04.
שופכים פנימה את הפולנטה, בזרם איטי, ומערבבים כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.
-
05.
מבשלים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהפולנטה מסמיכה אבל עדיין רכה.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את הפרמזן המגורד ומערבבים היטב. סוגרים את האש ומעבירים לצלחות הגשה.
-
07.
להכנת הפטריות: קוצצים את הפטריות לקוביות (אם משתמשים בפטריות שימאג’י אין צורך לחתוך אותן).
-
08.
ממיסים את החמאה במחבת רחבה, על אש גבוהה, ומטגנים את הפטריות עד שהן מתרככות וצרובות. ממליחים ומפלפלים.
-
09.
מניחים מעל הפולנטה מהפטריות הצרובות וכף שמנת חמוצה ומגישים.
הידעת?
הכנתם את הפולנטה כמה שעות קודם או יום לפני ואתם רוצים לחמם? הכי פשוט. שמים את הסיר על הגז ומוסיפים 1/2 כוס של מים רותחים. מערבבים במשך 2-3 דקות עד שנוזלים נספגים בפולנטה ומרככים אותה שוב ומגישים חם.