מאפה בצק פילאס גבינות ושקדים
מאפה בצק פילאס של בני סיידא במיוחד לחג השבועות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות / תבנית בקוטר 24 ס"מ:
- 1/2 חבילת בצק פילאס תורכי "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
מלית:
- 300 גרם גבינות צאן חתוכות לקוביות קטנות מסוגים שונים (קולאז’ קצ’קבל / קולאז’ פרומעז, קולאז’ קממבר / פטה פיראוס / בולגרית עיזים פיראוס)
- 50 גרם זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
- 1 מיכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
- 200 מ"ג קרם פרש או גביע שמנת של פעם 27% "תנובה"
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מפזרים על הבצק את הגבינות והזיתים.
-
02.
טורפים בקערה שמנת, קרם פרש, ביצים וקמח ומתבלים במלח ובפלפל. יוצקים לתבנית משומנת. זורים מעל את השקדים ואופים כ- 40 דקות עד להזהבה. מגישים חם עם ריוויון צונן.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים