עוגת גבינה ניו יורק עם שוקולד לבן - המתכון המושלם | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ניו יורק עם שוקולד לבן

עוגת גבינה ניו יורק עם ציפוי גנאש שוקולד לבן

מאת: יפה ימין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ניו יורק עם שוקולד לבן

המרכיבים למנות 15/ תבנית 24:

לבסיס:
  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה (לארג')
  • 200 גרם קמח רגיל
למלית:
  • 3 גבינות ניו יורק של גד 30% (600 גרם)
  • 2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
  • 1 אינסטנט וניל (80 גרם)
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה ג'לטין (14 גרם)
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 1/4 כוס מים חמים
  • 2 בננות חצויות קפואות
  • 8 תותים (6 להקפיא 2 להניח בדפנות)
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר דמררה
לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
  • 2 כפות רוטב תותים/ 4 טיפות צבע מאכל אדום

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת ציפוי הגנאש:

  • 02.

    מניחים בקערית שמנת מתוקה ושוקולד לבן וממיסים במיקרוגל (מוציאים ומערבבים בכל 10 שניות).

  • 03.

    מחלקים את הגנאש לשני משפכים. לאחד מוסיפים רוטב תותים/צבע מאכל אדום ומערבבים עד לקבלת צבע וורוד.

  • 04.

     מרפדים את התבנית עם נייר אפייה ויוצקים בערך 2 כפות מהתערובת הוורודה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית.

  • 05.

     יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של 2 כפות, הפעם מהתערובת הבהירה וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.

  • 06.

     מושכים עם קיסם פעם פנימה ופעם אחת החוצה ליצירת הדוגמא ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות. אופן הכנת הבסיס:

  • 07.

    ממיסים את החמאה במיקרוגל ומוסיפים לאחר מכן אבקת סוכר. מערבבים היטב.

  • 08.

    מוסיפים ביצה וממשיכים בערבוב.

  • 09.

    מוסיפים קמח ומערבבים יחדיו עד לאיחוד החומרים.

  • 10.

     מעבירים לתבנית (אין צורך לשמן) ומשטחים את הבצק בתבנית. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.

  • 11.

     אופים את הבסיס לעוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות ולאחר מכן מצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 12.

    במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים 2 כפות סוכר דמררה. מערבים היטב עד שהסוכר נמס.

  • 13.

    מחלקים את הבננות ל-3 ומוסיפים לרוטב לערבב בעדינות עד שכל הבננות יצופו ברוטב ומצננים.

  • 14.

    מעבירים למקפיא יחד עם התותים לשעתיים לפחות. אופן הכנת המלית: 

  • 15.

    ממיסים ג'לטין ברבע כוס מים ומניחים בצד כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 16.

     מוסיפים רבע כוס מים חמים ומעבירים למיקרוגל ל-2 דקות. מערבבים ומצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 17.

     מערבבים בקערה את הגבינות והסוכר, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים שוב.

  • 18.

     מקציפים 2 שמנת מתוקה ואינסטנט עד לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות ומעבירים רבע לתוך בסיס העוגה.

  • 19.

    מטביעים פנימה את הבננות סביב העוגה ובעיגול הפנימי את התותים ומכסים עם קרם הגבינות. מניחים עוד שיכבה באותה צורה ומסיימים את קרם הגבינות.

  • 20.

    מוציאים את הגנאש הקפוא מחלצים מנייר האפייה ומניחים על הקרם. מוסיפים תותים מעל.

  • 21.

    מחזירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(14)