מתכון עוגת דבש ואפרסקים | השף הלבן

עוגת דבש ואפרסקים

עוגה נפלאה שתמיד קוצרת מחמאות! מתכוננים לראש השנה עם הפתעה שתשמח את כל המשפחה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דבש ואפרסקים

המרכיבים ל12 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ:

  • 4 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס אפרסקים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס דבש
  • 1/3 כוס מייפל
  • 1 שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
סירופ:
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות מייפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב.לקפל את החלמונים לקצף.

  • 02.

    לערבב בקערה נפרדת את המצרכים הרטובים.

  • 03.

    לערבב בקערה נפרדת מצרכים יבשים.

  • 04.

    להנמיך מהירות ולהוסיף את הרטובים למיקסר, לקפל את היבשים לבלילה.

  • 05.

    ליצוק מחצית מהבלילה לתבנית משומנת.

  • 06.

    לפזר חצי מכמות האפרסקים, מעל ליצוק את שארית הבלילה, לפזר למעלה את שארית האפרסקים.

  • 07.

    להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 45 דקות, לצנן. לבשל את מצרכי הסירופ תוך כדי ערבוב. ליצוק את הסירופ בעזרת כף על כל העוגה כשהיא קרה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(220)