דג בס צלוי עם תבלינים ולימון
מתכון דג מתובל. מתאים גם לארוחת ראש השנה או לסעודת שבת.

המרכיבים ל 4 מנות:
- 4 דגי בס בינוניים "דגי תנובה"
- 3 כפות נענע קצוצה
- 5 שיני שום כתושות
- 1 כף פטרוזיליה, קצוצה
- 5 כפות כוסברה, קצוצה
- 1 לימון חצוי ופרוס
- 4 קורט מלח
- 2 קורט פלפל לבן גרוס
- 6 כפות שמן זית
- 3/4 כוס יין לבן
- 12 עגבניות שרי חצויות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
-
02.
שוטפים היטב את הדגים ומייבשים.
-
03.
חותכים 2 חתכים אלכסוניים ועמוקים בבטן הדג, במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני.
-
04.
בקערה מערבבים היטב את כל החומרים.
-
05.
על תבנית מניחים שתי שכבות של רדיד אלומיניום ומעל שכבה אחת של נייר אפייה.
-
06.
מניחים את הדגים ומורחים מ-2 הצדדים ובתוך הבטן את כל תערובת התיבול.
-
07.
מוסיפים את פרוסות הלימון אל תוך בטן הדגים ומעליהם.
-
08.
סוגרים את רדיד האלומיניום מעל הדג וצולים למשך 20-15 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
מסירים את הכיסוי ומחזירים לתנור לעוד 8-5 דקות לצלייה עד לקבלת צבע שחום.
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים מן התנור, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים חם.