מתכון מרק עגבניות וטימין | השף הלבן

מרק עגבניות וטימין

מרק עגבניות בניחוח טימין, משביע ומענג

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק עגבניות וטימין

המרכיבים ל4:

  • 1 גבעול סלרי בינוני עם העלים חתוך גס
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 2 כפות קמח
  • שמנת 10% מופחתת שומן מסדרת השף הלבן
  • 1 כף טימין קצוץ
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 6 עגבניות בינוניות בשלות ללא השורש חתוכות גס
  • פלפל שחור גרוס
  • קרוטונים מטובלים
  • 2 כפות פירורי פרמז'ן מסדרת השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים בסיר 1/3 מהחמאה וצולים את הסלרי, קורט פלפל שחור גרוס, הבצל, העגבניות והטימין 10 דקות על חום בינוני.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.

  • 03.

    בסיר ממיסים את שארית החמאה, מוסיפים תוך בחישה על להבה נמוכה 2 כפות קמח ומאחדים לרביכה.

  • 04.

    מוסיפים ליטר מים, את מחית הירקות, 2 קורט מלח ומבשלים תוך בחישה 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מוסיפים חצי מיכל שמנת מופחתת שומן 10% מסדרת "השף הלבן", פטרוזיליה ו-2 כפות פרמז'ן מסדרת "השף הלבן", בוחשים ומבשלים 3 דקות על חום בינוני ללא מכסה. אם המרק סמיך מעט ניתן להוסיף עוד מעט שמנת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    מגישים חם מאוד בליווי קרוטונים.

הכנת? כאן מדרגים
(106)