פטוצ'יני ברוטב עגבניות רוזה ופקרינו
פסטה איטלקית קלאסית ברוטב ורדרד משובח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 5 עגבניות בשלות, ללא שורש
- כף רסק עגבניות
- 1 פלפל אדום בינוני, נקי משורש
- 1/2 פלפל ירוק
- 1/2 בצל לבן, קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 כפות שמן זית
- כפית גדושה בצלפים
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- עלי בזיליקום
- 1 מיכל שמנת מתוקה מופחתת 10% של השף הלבן
- 400 גרם פטוצ'יני
- גבינת פקורינו של תנובה, מגורדת בפומפייה.
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לרמת אל דנטה לפי הוראות היצרן.
-
02.
במעבד מזון טוחנים למרקם מעט גס את העגבניות, כף רסק עגבניות, הפלפל האדום, הפלפל הירוק, חצי בצל לבן, 2 שיני שום, 3 כפות שמן זית, 2 קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס.
-
03.
מעבירים לסיר ומרתיחים לאט. מוסיפים 5 עלי בזיליקום קצוצים, מנמיכים את החום ומבשלים ל-10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים למרקם אחיד ומעט סמיך.
-
05.
מבשלים את הפטוצ'יני לרמת אל דנטה לפי הוראות היצרן.
-
06.
מחלקים את הפטוצ'יני למנות ומעל יוצקים מהרוטב.
-
07.
מעטרים בכפית גדושה בצלפים ומעל מפזרים מהפקורינו המגורדת בנדיבות.
-
08.
מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים