פשטידת כרובית ועדשים כתומות
פשטידה מומלצת בחום ופשוטה להכנה
המרכיבים לפשטידה 20x33 ס"מ:
- 2 כוסות (350 גרם) עדשים כתומות
- 600 גרם כרובית מיני "סנפרוסט"
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- ¼ כוס עלי נענע קצוצים
- 2 כפות גדושות עלי ריחן קצוצים
- 1 כף שמיר קצוץ
- 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 100 גרם גבינת פרמז'ן "תנובה" מגוררת גס
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה" 15%
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
- 3 ביצים גדולות
- מלח
- ¾ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון טחון
- קורט פפריקה חריפה
- ½1 כפות שמן זית
- 3-2 כפיות פירורי לחם יבשים
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים היטב את העדשים ומשרים בהרבה מים למשך שעתיים לפחות. מוציאים את הכרובית להפשרה.
-
02.
מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מסננים את העדשים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים לקערה כרובית, בצל, שום, עשבי תיבול קצוצים, פתיתי מוצרלה ושני־שלישים מכמות הפרמז'ן. מערבבים.
-
03.
בקערה בינונית טורפים יחד שמנת חמוצה, שמנת לבישול, ביצים, ½ כפית מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה. יוצקים את התערובת על תערובת העדשים שבקערה הגדולה ומערבבים - נזהרים לא למעוך את תפרחות הכרובית. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
-
04.
בקערית קטנה מערבבים את גרעיני החמנייה עם חצי כפית שמן זית ומתבלים במעט מלח. משמנים תבנית מלבנית 20x33 ס"מ בשמן הנותר וזורים את פירורי הלחם על התחתית ועל הדפנות המשומנות.
-
05.
מעבירים את תערובת העדשים והכרובית לתבנית ומשטחים אותה לשכבה בעובי אחיד. זורים למעלה את שארית הפרמז'ן ומפזרים את גרעיני החמנייה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך כשעה, עד שמרכז הפשטידה קפיצי למגע. מצננים 20 דקות לפני החיתוך למנות.
טיימר מופעל