מתכון לעוגת גבינה עם קצפת
עוגה לא קשה להכנה ומאוד טעימה. עוגת גבינה עשירה- בסיס – עוגיות עם חמאה. ועליהן מילוי גבינה עשיר. ומצפים עם קצפת וניל
המרכיבים לתבנית בקוטר 28 ס"מ 25 מנות:
- 2 חבילות ביסקוויטים. לטחון בעזרת בלנדר או לשים בשקית סנביצים ולעבור עליה במערוך.
- 200 גרם חמאה מומסת
- 1/3 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר ונילין
- 1 ק"ג גבינה לבנה 9% (או מה שאוהבים).
- 2 כוסות סוכר (300 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 שקית סוכר ונילין
- 5 ביצים שלמות
- 3 כפות אבקת איסטנט פודינג וניל
- 2 כפות קמח (30 גרם)
- 1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
- 1/2 לימון סחוט
- 1 שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת רכה.
- 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
- 1 כוס חלב
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 10 כפיות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה: שמים בקערה גבינה לבנה, סוכר, שמנת חמוצה, ביצים, סוכר ונילין, פודינג וניל, קמח, קליפת לימון ומיץ לימון. מערבבים היטב לעיסה חלקה.
-
02.
מוסיפים את השמנת המוקצפת בפעמיים תוך כדי עטיפה. מערבבים עד הומוגניות.
-
03.
שופכים את העיסה על בסיס העוגיות האפויות.
-
04.
אופים בתנור מחומם מראש ל-150 מעלות למשך כשעה ורבע. מקררים.
-
05.
לציפוי שמנת וניל: מקציפים הכל ביחד לקצפת יציבה ומקשטים את העוגה. חומרים לתבנית מאוד גדולה 28 ס"מ ומניבה עוגה גדולה. מי שרוצה עוגה יותר קטנה יחלק את הכמויות לחצי וזה יתאים לתבנית 22 ס"מ. טיפ לגירוד שוקולד בקלות -ניתן לגרד בעזרת קולפן תפוחים שוקולד לבן - ליצירת תלתלי שוקולד ולקשט על הקצפת. אפשר גם להוסיף כמה תותים לקישוט או דובדובנים.