מתכון עוגת גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב | השף הלבן

עוגת גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב

עוגת גבינה מרהיבה ועשירה שאי אפשר להפסיק לאכול

מאת: מירב מלמד
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב

המרכיבים ל10 מנות:

לבסיס:
  • 150 גרם פתיבר מפוררים
  • 100 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגבינה:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 16%
  • 250 גרם גבינת כנען
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות ריבת חלב
  • 1/4 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה

  • 03.

    טוחנים את הפתיבר, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. משטחים לתבנית ואופים 10 דק'. מצננים.

  • 04.

    ממיסים את השוקולד עם 1/2 כוס שמנת מתוקה לתערובת חלקה ומצננים.

  • 05.

    במיקסר מקציפים - יתרת השמנת המתוקה, סוכר, ביצים, גבינות (כנען וסימפוניה) ותמצית וניל לתערובת חלקה.

  • 06.

    מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.

  • 07.

    מעבירים לתבנית ואופים כשעה לערך, עד שהעוגה מזהיבה מעט ומתייצבת.

  • 08.

    מערבבים את חומרי הציפוי - מורחים על העוגה בעודה חמה, מחזירים לתנור לעוד 15 דק'. מצננים.

  • 09.

    מעבירים לקירור במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(187)