פשטידת מצות עם פטריות וגבינות
מתכון נפלא של רחלי קרוט לפשטידת פטריות לפסח שמתאימה לאירוח ומכינים עם מרכיב מפתיע: מצות!
המרכיבים ל12 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים לבנים קלופים
- 8 שיני שום קלופות
- 2 סלסלות פטריות שמפניון או פורטבלו
- 1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
- 1/2 צרור עירית
- 5 ביצים L
- 3/4 מיכל (185 מ"ל) שמנת לבישול 10% או 15% "השף הלבן"
- ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 5-6 מצות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות וקוצצים דק את הכוסברה והעירית. פורסים את הפטריות לפרוסות.
-
02.
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עד שהן מתרככות – בערך 5-6 דקות. מצננים בצד.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים טורפים בקטנה ביצים, כוסברה, עירית ושמנת לבישול. ממליחים ומפלפלים.
-
05.
מפוררים פנימה את המצות, בחתיכות קטנות, ומערבבים יחד עד שכל המצות נרטבות. ממתינים עד שהבצל והפטריות יתקררו ובינתיים מאפשרים למצות להתרכך. זה לוקח 10 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים לקערה עם הביצים והמצות את הפטריות עם הבצל וגבינת מוצרלה ומערבבים.
-
07.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
08.
משמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ומניחים נייר אפייה בתחתית.
-
09.
שופכים פנימה את בלילת הפשטידה, מיישרים מעט ואופים במשך 40 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויפה.
טיימר מופעל