פשטידת מצות עם פטריות וגבינות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פשטידת מצות עם פטריות וגבינות

מתכון נפלא של רחלי קרוט לפשטידת פטריות לפסח שמתאימה לאירוח ומכינים עם מרכיב מפתיע: מצות!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת מצות עם פטריות וגבינות
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל12 מנות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים לבנים קלופים
  • 8 שיני שום קלופות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או פורטבלו
  • 1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • 1/2 צרור עירית
  • 5 ביצים L
  • 3/4 מיכל (185 מ"ל) שמנת לבישול 10% או 15% "השף הלבן"
  • ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 5-6 מצות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
גודל תבנית: תבנית עגולה או מלבנית בגודל 22

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות וקוצצים דק את הכוסברה והעירית. פורסים את הפטריות לפרוסות.

  • 02.

    במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עד שהן מתרככות – בערך 5-6 דקות. מצננים בצד.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 04.

    בינתיים טורפים בקטנה ביצים, כוסברה, עירית ושמנת לבישול. ממליחים ומפלפלים.

  • 05.

    מפוררים פנימה את המצות, בחתיכות קטנות, ומערבבים יחד עד שכל המצות נרטבות. ממתינים עד שהבצל והפטריות יתקררו ובינתיים מאפשרים למצות להתרכך. זה לוקח 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מוסיפים לקערה עם הביצים והמצות את הפטריות עם הבצל וגבינת מוצרלה ומערבבים.

  • 07.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 08.

    משמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ומניחים נייר אפייה בתחתית.

  • 09.

    שופכים פנימה את בלילת הפשטידה, מיישרים מעט ואופים במשך 40 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויפה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)