לחמניות שום וגבינות
לחמניות שום נהדרות שישדרגו כל ארוחת ערב! הגרסה של רחלי קרוט ללחמניות האהובות עם שדרוג של גבינת כנען ופמרגי'אנו רג'יאנו

המרכיבים ל 20 יחידות:
- 630 גרם קמח לבן
- 10 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר או מייפל או סילאן
- 1 כוס מים
- 5 כפות שמן זית
- 100 גרם גבינת כנען תנובה
- 50 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו "COLLECTION"
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית אבקת שום
- 1/2 צרור עירית או עלי פטרוזיליה
- 50 גרם חמאה
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים דק דק את העירית או הפטרוזיליה. אפשר לשים גם וגם.
-
02.
מגרדים את הגבינה על החלק הדק בפומפייה.
-
03.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר.
-
04.
לשים על מהירות איטית במשך 15 דקות או עד שהבצק רך וגמיש.
טיימר מופעל
-
05.
מכסים ומתפיחים במשך שעה או עד להכפלת הנפח.
-
06.
מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות שוות במשקלן ומגלגלים כל בצק לכדור עגול. מניחים את כדורי הבצק על השיש ומכסים. מתפיחים במשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מועכים כל כדור בצק למעין פיתה ומגלגלים לצורת רולדה הדוקה.
-
08.
מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומסדרים את רולדות הבצק עם רווח של 4 ס"מ בין לבין. מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
טיימר מופעל
-
10.
בינתיים ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את השום והפטרוזיליה. מבשלים יחד במשך 2 דקות.
טיימר מופעל
-
11.
כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בחמאה המתובלת וזוללים בהנאה.
-
12.
בתאבון!