חומוס שהוא חלום – המתכון של יונית צוקרמן: קל וטעים | השף הלבן

מתכון לחומוס של יונית צוקרמן

המדריך של יונית צוקרמן לחומוס המושלם שמכינים בקלות ובמהירות. סידרנו לכם מתכון בסיסי לחומוס, אופציות ל-2 תוספות ואפילו מתכון למסבחה! מדריך שחייבים להכיר

מאת: יונית צוקרמן
בשרי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לחומוס של יונית צוקרמן
צילום: יונית צוקרמן עיצוב: יונית צוקרמן

המרכיבים ל 4-6 מנות:

לחומוס בסיסי:
  • 1/2 שקית (400 גרם) חומוס לחומוס "סנפרוסט" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1 כוס טחינה גולמית איכותית
  • 3/4 כוס עד כוס מים קרים 
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • 1 כף מיץ לימון סחוט
  • רבע כפית פלפל לבן
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית כמון
תוספות:
בשר:
  • 1 בצל
  • 250 גרם בשר טחון
  • כף שמן
  • 1/2 כפית אבקת מרק פטריות 
  • קורט מלח 
  • קורט פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/3 כפית אבקת שום
פטריות:
  • 1 בצל חתוך לרצועות דקות
  • 1 סלסלת פטריות
  • ½ כפית תבלין שאוורמה
  • ½ כפית אבקת מרק פטריות 
  • ½ חצי כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ רבע כפית אבקת שום
למסבחה:
  • ¼ שקית (200 גרם) חומוס לחומוס "סנפרוסט" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • שן שום כתוש
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כפית פלפל
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית מיץ לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    חומוס בסיסי:

  • 02.

    מסננים היטב את החומוס ומעבירים למעבד מזון. מכניסים למעבד המזון את יתר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי

  • 03.

    טיפ: מומלץ שהחומוס יהיה מעט נוזלי, מכיוון שבמקרר הוא מתקשה והופך לסמיך יותר. במידה ובזמן העיבוד המרקם סמיך מידי, כדאי להוסיף מעט מים.

  • 04.

    תוספת בשר:

  • 05.

    קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר טחון ואת התבלינים ומטגנים עד שצבע הבשר הופך לשחום.

  • 06.

    תוספת פטריות:

  • 07.

    מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים וממשיכים לטגן כמה דקות עד להשחמה של הפטריות.

  • 08.

    הרכבת המנה:

  • 09.

    מניחים חומוס בצלחת ומעליו את התוספת שבחרתם (בשר או פטריות). מפזרים מעט עלים ירוקים (פטרוזיליה או כוסברה) ומזלפים שמן זית. מומלץ להוסיף גם ביצה קשה.

  • 10.

    מסבחה:

  • 11.

    מבשלים את גרגירי החומוס בסיר עם עם כל התבלינים ומבשלים רבע שעה. מניחים את ממרח החומוס בצלחת, מעליו 2-3 כפות של גרגירי החומוס המבושלים יחד עם פטרוזיליה, שמן זית, פפריקה ומעט עריסה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.