מתכון לפסטה ברוטב פטה אפויה עם חצילים ופלפלים | השף הלבן

פסטה ברוטב פטה אפויה עם חצילים ופלפלים

המתכון של טרנד הפטה האפויה מהטיקטוק בגרסה מיוחדת ודלה יותר בקלוריות. בשונה מהמתכון המקורי, השתמשנו בפטה עם 5% שומן והחלפנו את עגבניות השרי בחצילים ופלפלים

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה פטה אפויה עם פלפלים וחצילים
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל 4:

  • 1 חבילה (400 גר') פסטה קצרה מכל סוג שאוהבים
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס"
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 3 שיני שום קלופות וחצויות
  • 1 חציל בינוני חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 פלפלים אדומים קטנים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 כף עלי בזיליקום טריים קצוצים
  • מלח ופלפל
גודל תבנית: תבנית חסינת חום עגולה / מרובעת 35-30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על גבי האריזה. שומרים בצד 1/4 כוס ממי הבישול, שוטפים את הפסטה במים קרים ומניחים בצד.

  • 02.

    מחממים תנור ל-210 מעלות. מניחים על התבנית את קוביית הפטה במרכז כשהיא שלמה, מברישים בשמן זית ויוצקים את שארית שמן הזית בתחתית.

  • 03.

    ממלאים את התבנית בקוביות הירקות ובשום מסביב לקוביית הגבינה ממליחים מעט את הירקות.

  • 04.

    אופים כ-20-25 דקות בתנור או עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מערבבים את הירקות עם הגבינה בעזרת מזלג. ומוסיפים 2-3 כפות ממי בישול הפסטה, ואת הפסטה, ומערבבים מעט. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    מפזרים את עלי הבזיליקום מעל הפסטה ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.