מאפינס טבעוניים מלוחים עם פסטו ירוקים ועגבניות מיובשות | השף הלבן

מאפינס טבעוניים מלוחים עם פסטו ירוקים ועגבניות מיובשות

אולגה טוכשר עם מתכון למאפים אישיים טבעוניים בטעמים איטלקיים של פסטו ועגבניות מיובשות שמכינים בקלי קלות

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס טבעוניים מלוחים עם פסטו ירוקים ועגבניות מיובשות
צילום: אולגה טוכשר עיצוב: אולגה טוכשר

המרכיבים ל10:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 240 מ"ל (1 כוס) כוסות משקה סויה תנובה ALTERNATIVE ללא תוספת סוכר
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • 1 כפית חומץ או מיץ לימון
פסטו ירוקים:
  • 1 צרור עלי כוסברה
  • 1 צרור עלי פטרוזיליה
  • 1 צרור עלי בזיליקום
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
תוספת:
  • חופן עגבניות מיובשות חתוכות דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות תבנית שקעים.

  • 02.

    שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח ופלפל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.

  • 03.

    מוסיפים את משקה הסויה, השמן וחומץ או מיץ לימון ומערבבים לבלילה אחידה וסמיכה.

  • 04.

    מכינים את הפסטו: שמים את כל העלים במעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה. מוסיפים את שמן הזית והמלח וטוחנים שוב למרקם משחתי.

  • 05.

    מוסיפים לבלילה כ-4 כפות מהפסטו ועגבניות מיובשות ומערבבים בכמה תנועות.

  • 06.

    ממלאים את השקעים עד ¾ גובה, מרססים מעל מעט תרסיס שמן ואופים את המאפינס כ-25 דקות, או עד שהםמתייצבים, מזהיבים, וקיסם שננעץ במרכז כל מאפין יוצא יבש ללא פירורים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    מגישים מיד או שומרים בכלי אטום.

הכנת? כאן מדרגים
(12)