עוגת גבינה שוקולד לבן ומנגו
קינוח שכבות קייצי המוגש בכוסות אישיות עם טעמים אהובים במיוחד: גבינה, מנגו ושוקולד לבן. מתכון קל להכנה וקוצר מממאות

המרכיבים ל 7:
- 110 גרם עוגיות פתיבר
- 70 גרם חמאה "תנובה" מומסת
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
- 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת מסקרפונה קולקשן
- 100 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1/2 חבילת מנגו חתוך מוקפא "סנפרוסט"
- 1/4 מיכל שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
במעבד מזון או בעזרת פטיש שניצלים שוברים את הפתיבר לפירורים ומאחדים עם החמאה המומסת.
-
02.
מחלקים את פירורי הפתיבר בין כוסות ההגשה ויוצרים שכבת בסיס.
-
03.
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת, גבינה לבנה ומסקרפונה לקצפת חלקה, כ – 3-5 דקות הקצפה.
טיימר מופעל
-
04.
בקערה מתאימה למיקרוגל ממיסים את השוקולד בזהירות בפולסים של 10 שניות ומערבבים בין לבין.
-
05.
מוסיפים את השוקולד לקצפת ומקפלים בעזרת לקקן רק עד לאיחוד.
-
06.
בעזרת שקית זילוף מעבירים את תערובת הגבינה לכוסות ההגשה ויוצרים שכבה עבה מעל לפתיבר.
-
07.
מעבירים למקרר לכשעה התגבשות.
-
08.
טוחנים במעבד מזון בעל להב פלדה את המנגו הקפוא עם השמנת עד למרקם חלק ומעבירים לכוסות.
-
09.
מחזירים למקרר ל-4 שעות עד לילה.