לזניה ירוקה – מתכון למנה מיוחדת וטעימה במיוחד | השף הלבן

לזניה ירוקה

מתכון קל ומהיר ללזניה איטלקית קלאסית במילוי תרד וגבינות. שימו לב לקיצור הדרך בהכנת המלית בזכות השימוש במלית למאפים מוכנה

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה במילוי תרד וגבינות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6-8:

  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה (500 גרם) דפי לזניה
  • 1/2 שקית (250 גרם) פתיתי עמק 28%
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
למלית:
  • 2 שקיות (1.6 ק”ג) מדליוני תרד סנפרוסט מופשרים וסחוטים היטב מנוזלים
  • 2 גביעים (1 ק”ג) מלית למאפים השף הלבן
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב:
  • 2 מכלים (400 מ”ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
  • 1 כוסות (220 מ”ל) חלב תנובה 3%
גודל תבנית: תבנית 25*40

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את עלי התרד, סוחטים אותם היטב. ומסננים.

  • 02.

    מבשלים את מרכיבי הרוטב בסיר בינוני על חום בינוני תוך ערבוב עד ליצירת רוטב אחיד.

  • 03.

    מערבבים בקערה את עלי התרד עם המלית למאפים, הביצים והתיבול.

  • 04.

    מחממים תנור לחום 180 מעלות.

  • 05.

    מרכיבים את הלזניה: מניחים בתבנית רבע מכמות הרוטב, מעליו שכבת דפי לזניה, לאחר מכן חצי מכמות המלית ושליש מכמות הגבינות. ממשיכים ביצירת שכבה נוספת באותה צורה, ומסיימים עם שכבת רוטב אחרונה.

  • 06.

    מכסים את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומינום ואופים אותה במשך 50 דקות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 07.

    מסירים את הכיסויים ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהלזניה מזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מצננים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.