לזניה חלבית עשירה ומופלאה
לזניה מדהימה ומשביעה שמורכבת משכבות של עלי לזניה, רוטב שמנת, רוטב עגבניות וגבינות. ניתן להעשיר אותה בתוספת ירקות קלויים או פטריות מטוגנות.
המרכיבים ל10 מנות:
- 25 גרם חמאת תנובה
- 1 בצל בינוני חתוך בינוני
- 1 כוס פטריות חתוכות
- 1.5 כפית אבקת מרק פטריות
- 2 כפות בזיליקום קצוץ
- 5 עלי בזיליקום קצוצים
- שמנת להקצפה 38% שומן "השף הלבן"
- כוס חלב
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף שמן לטיגון
- 1 בצל בינוני חתוך בינוני
- 2 עגבניות טריות מגורדות
- 1/4 כפית סוכר לבן או חום
- 200 גרם רסק עגבניות (2 חבילות קטנות)
- כפית פפריקה אדומה
- כף אורגנו יבש
- 5 עלי בזיליקום קצוצים
- מלח פלפל לפי הטעם
- 2 כוסות מים חמים
- חבילת עלי לזניה
- פתיתי גבינה למאפים "השף הלבן"
- חבילת פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים רוטב שמנת: מטגנים בצל בחמאה, לאחר הזהבה קלה מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן.
-
02.
מוסיפים לתערובת את התבלינים וכשהם נספגים מוסיפים את השמנת והחלב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים לתערובת את עלי הבזיליקום הטריים. מבשלים עוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים רוטב עגבניות: מטגנים בצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים עגבנית טריות וסוכר ממשיכים לטגן.
-
04.
מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מערבבים ומוסיפים מים.
-
05.
מרתיחים ומנמיכים את האש לעוד כרבע שעה.
-
06.
מערבבים את שני הרטבים יחד ומצננים מעט עד שהרוטב מסמיך.
-
07.
משמנים תבנית אלומיניום מרובעת (אפשר גם בתבניות אישיות). כדי למנוע הידבקות של עלי הלזניה לתחתית ולבישול טוב יותר ניתן לפזר קצת מהרוטב על התבנית לפני השכבה הראשונה של עלי הלזניה.
-
08.
מתחילים לערום בשכבות: שכבת עלי לזניה, עליה תערובת הרטבים, שכבה נדיבה של גבינה מגורדת, וחוזר חלילה.
-
09.
לאחר יצירת 3 שכבות של עלים מסיימים עם כמות גבינה גדולה.
-
10.
מכניסים הכל לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומוציאים כשהגבינה למעלה מבעבעת ומשחימה מעט. מגישים לצד סלט רענן.
-
11.
בתאבון!