מרק גזר מוזהב
שני מרכיבים מעניקים למרק הנפלא הזה את טעמו המיוחד: תפוח עץ ואבקת קארי. מתכון זוגי שאפשר – וכדאי – להכפיל. לגרסה פרווה, מחליפים את ציר העוף בציר ירקות מתובל

המרכיבים ל 2:
- 1 כף חומץ תפוחים
- 2 כוסות ציר עוף או מרק עוף צח
- ½ כפית פלפל שחור
- מלח
- 1 כף שמן (רצוי חמניות)
- ½ כף אבקת קארי
- 200 גרם גזר גמדי מוקפא "סנפרוסט" מופשר (אפשר במיקרוגל)
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 תפוח עץ קטן (או חצי תפוח גדול) קלוף וקצוץ
- ½ כפית סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את אבקת הקארי ומטגנים במשך 30 שניות. מוסיפים גזר, בצל ותפוח, ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות. בוזקים סוכר, מוסיפים חומץ ומערבבים דקה נוספת. מוסיפים כוס ציר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מרסקים את תכולת הסיר למחית חלקה (בבלנדר מוט, בבלנדר או במעבד מזון). מחזירים את המחית לסיר, ובוחשים פנימה את כוס הציר הנותרת. טועמים ומתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם. לפני ההגשה מביאים שוב לרתיחה. אפשר לעטר במעט בצל ירוק קצוץ או בפטרוזיליה קצוצה.