מתכון למאפינס בטטה מרווה טבעוני | השף הלבן

מאפינס בטטה מרווה טבעוני

מאפינס מעולים ששווה להכין כפול ולהקפיא – מצויינים לקחת אתכם ליום ארוך או לארוז לפיקניק

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס בטטה מרווה טבעוני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

מצרכים:
  • 1 כוס בטטה או דלעת או דלורית קלופה וחתוכה גס
  • 3 עלי מרווה קצוצים
  • מלח, פלפל
  • 1 כף שמן זית
לבלילה:
  • 1 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי, שום שמיר או טוסקנה "תנובה ALTERNATIVE"
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף חומץ
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית שמרי בירה (לא חובה)
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • לעיטור: 10 עלי מרווה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים את הבטטה בתבנית, בוזקים מרווה, מלח, פלפל ושמן זית, מערבבים בידיים ומפזרים בתבנית ואופים כ 30-40 דקות עד שהדלעת מתרככת ומשחימה. מצננים וחותכים לקוביות בגודל 1 סמ"ר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 02.

    טורפים בקערה את כל המרכיבים למעט הקמח לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים בעדינות.

  • 03.

    מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.