פאסולדה - מרק שעועית ועגבניות עם פטה מפוררת | השף הלבן

פאסולדה – מרק שעועית ועגבניות עם פטה מפוררת

מרק קלאסי מחמם ומשביע שמקבל שדרוג רענן של פטה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאסולדה - מרק שעועית ועגבניות עם פטה מפוררת
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6-8:

  • 1 שקית שעועית לבנה "סנפרוסט"
להגשה:
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם גבינת פטה "פיראוס", מפוררת
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קלוף קצוץ
  • 3 גזרים קלוף קצוץ
  • 3 מקלות סלרי קצוצים
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 מיכל (100 גרם) רסק עגבניות
  • מלח, פלפל
  • 4 עגבניות מגוררות גס
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים בסיר מחצית כמות השמן ומטגנים בצל גזר וסלרי 2-3 דקות. מערבבים מידי פעם. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים רסק, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מוסיפים עגבניות ומטגנים דקה נוספת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים עלה דפנה, סוכר, שעועית לבנה ומים רותחים עדי כדי כיסוי תכולת הסיר + 2 ס"מ. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 40 דקות עד שהשעועית והירקות רכים. מוסיפים את יתרת שמן הזית, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    יוצקים לקעריות הגשה, בוזקים פטרוזיליה ופטה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

קטגוריות