מטבל חציל קלוי וסויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום שמיר | השף הלבן

מטבל חציל קלוי וסויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום שמיר

שילוב מנצח של חציל קלוי ו"גבינה". מעולה לניגוב עם פיתה או קרקר. מצויין לאירוח קליל

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מטבל חציל קלוי וסויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום שמיר
צילום: נעמה רן

המרכיבים לכוס וחצי ממרח:

  • 1 חציל
  • 1 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום שמיר "תנובה"
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
להגשה:
  • שמן זית
  • חופן צנוברים קלויים
  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולים את החציל על להבת הגז 7-8 דקות מכל צד עד שהקליפה משחירה ותוכו עשוי. לחילופין מחממים תנור ל 220 מעלות ואופים את החציל ישירות על תחתית התנור, 10-15 דקות מכל צד (הופכים את החציל לאחר 15 דקות) עד שקליפת החציל מחירה ותוכו עשוי.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    קולפים את החציל, מעבירים את בשרו לקערה שטוחה ומועכים במזלג. מוסיפים סויה בסגנון גבינה לבנה, שמן זית ומלח ומערבבים.

  • 03.

    להגשה יוצקים שמן זית ובוזקים צנוברים ופטרוזיליה. מגישים עם פיתה או קרקרים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)