פסטיציו - לזניה יוונית עם גבינה ותרד | השף הלבן

פסטיציו – לזניה יוונית עם גבינה ותרד

בגרסה היוונית משתמשים בבוקטיני – פסטה ארוכה וחלולה, עבה מהספגטי, וגם כאן בונים את המאפה בשכבות: פסטה, בולגרית, תרד, פסטה וכיסוי של רוטב בשמל קרמי

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטיציו - לזניה יוונית עם גבינה ותרד
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8:

  • 2/3 חבילה (350 גרם) פסטת צינורות (מקרוני, בוקטיני)
  • 1 כוס פתיתי גבינת עמק "תנובה"
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל
  • למילוי:
  • 1 מיכל (250 גרם) פרוסות גבינה בולגרית 5% "פיראוס"
  • 3/4 שקית (600 גרם) מדליוני תרד "סנפרוסט", מופשרים על פי ההנחיות שעל האריזה
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 מיכל (150 גרם) יוגורט עיזים "פיראוס"
  • מלח, פלפל
  • לבשמל:
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 2/3 כוס (100 גרם) קמח
  • 1/8 כפית אגוזי מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 3 כוסות חלב תנובה
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 190 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה. מכינים את המילוי: מערבבים תרד, שום, יוגורט, מלח ופלפל.

  • 02.

    מכינים בשמל: ממיסים חמאה בסיר. כשהסיר עדיין על האש, מוסיפים קמח, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים חלב בהדרגה, תוך כדי טריפה וממשיכים לבשל עד שהנוזל חלק ומסמיך מעט. מסירים מהאש.

  • 03.

    מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן פחות דקה, מסננים ומערבבים עם עמק, ביצים, מלח ופלפל.

  • 04.

    מניחים מחצית הפסטה בתבנית - מסדרים את כל המקרוני בכיוון אחד אחיד. מניחים פרוסות בולגרית ועליהן את התרד בשכבה אחידה. על התרד מניחים מחצית שניה של פסטה ומסיימים ברוטב בשמל. אופים כ 40 דקות עד שהמאפה יציב ומזהיב. ממתינים 10 -15 דקות לפני החיתוך וההגשה.

    טיימר מופעל

    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.