פטטוקפטדס – כופתאות תפוחי אדמה וחמד מטוגנות
פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. שילוב של פירה מתובל וגבינה מותכת
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל25-30 כופתאות :
- 1 ק"ג (7-8 יחידות) תפוחי אדמה
- 100 גרם חמד "פיראוס", מגוררת
- 1 ביצה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כף נענע טריה קצוצה דק או 1 כפית נענע יבשה
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית מחוקה מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון עמוק
- לציפוי:
- 1/2 כוס קמח
- 1 ביצה טרופה
- 1 כוס פירורי לחם מעורבבים עם 1/2 כפית מלח וקורט פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם כ 45 דקות עד שהם רכים (כשמזלג ננעץ בהם בקלות). מסננים, מצננים עד שניתן לגעת בהם וקולפים. שמים בקערה.
טיימר מופעל
-
02.
מועכים את תפוחי האדמה לפירה (לא נורא אם נותרים גושים) או, אם התקררו לגמרי, מגררים בפומפיה גסה ומערבבים עם יתר המרכיבים. מכסים בנילון ומצננים במקרר כשעה.
-
03.
בעזרת כף גלידה או בידיים יוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים בגודל כדור פינג פונג. מכינים 3 קערות שטוחות - אחת עם קמח, השניה עם ביצה טרופה והשלישית עם פירורי לחם. מכינים צלחת עם נייר סופג. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית.
-
04.
מגלגלים את הכדורים בקמח, טובלים בביצה ומגלגלים בפירורי לחם. מטגנים בשמן החם כ 3-4 דקות עד הזהבה. מוציאים לצלחת. מגישים מיד.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים