עוגת גבינה בפירורי חמאת בוטנים | השף הלבן

עוגת גבינה בפירורי חמאת בוטנים

רוצים לשדרג את עוגת הגבינה־פירורים הקלאסית? קבלו גרסה עם טוויסט – גבינת מסקרפונה בתערובת הגבינה ושתי שכבות של פירורים פריכים בטעם חמאת בוטנים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה בפירורי חמאת בוטנים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12 מנות:

  • 14 גרם ג'לטין
  • 6 כפות מים
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
  • ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה "השף הלבן"
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת 38% "השף הלבן"
  • לפירורים:
  • ⅓2 כוסות (300 גרם) קמח
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 200 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 5 כפות (110 גרם) חמאת בוטנים (חלקה או עם חתיכות בוטנים)
  • ½ כוס (50 גרם) בוטנים מלוחים קצוצים דק
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בהכנת הפירורים (אפשר להכין אותם יום־יומיים מראש, לצנן ולשמור בקופסה אטומה). מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 בחום עליון־תחתון; 170 מעלות בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה. מערבבים קמח וסוכר במכל של מעבד המזון. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את חמאת הבוטנים ואת הבוטנים הקצוצים ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית גסה. מפזרים את הפירורים בתבנית (אם עיבדתם יתר על המידה והפירורים התאחדו לגוש, מגררים את הגוש על מגררת גסה בעלת חורים גדולים). אופים במשך 30 דקות - מערבבים במזלג כל 10 דקות - עד שהפירורים שחומים־זהובים ופריכים. מערבבים שוב ומפוררים גושים גדולים. מחזירים את התבנית לתנור הכבוי ל־20 דקות לייבוש נוסף. מוציאים את התבנית מהתנור ומשהים עד שהפירורים מצטננים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מכינים את תערובת הגבינה. מרככים את הג'לטין במים במשך 10 דקות, וממיסים אותו במיקרוגל (25 שניות). בקערה גדולה מערבלים יחד לתערובת חלקה מסקרפונה, סוכר, תמצית וניל ומיץ לימון. מוסיפים את בלילת הגבינה, חצי כמות בכל פעם, ומערבלים לקרם חלק. בוחשים 3 כפות מקרם הגבינה לתוך הג'לטין המומס, מוסיפים את התערובת לקרם הגבינה ומערבלים לתערובת אחידה. מקציפים את השמנת לקצפת רכה, ומקפלים אותה לתוך קרם הגבינה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מרכיבים את העוגה. זורים כשלוש־חמישיות מכמות הפירורים על תחתית תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ומהדקים קלות. יוצקים את קרם הגבינה על הפירורים. זורים את הפירורים הנותרים על קרם הגבינה. מכסים ומקררים במשך 8 שעות לפחות (רצוי במשך 24 שעות).

הכנת? כאן מדרגים
(0)